Twitter Blue pretplata je sada dostupna svima

Korisnici više ne moraju da razmišljaju o tome da li je Twitter Blue pretplata dostupna u njihovoj zemlji.

Izvor: Engadget
Podeli
Foto: The Bold Bureau / Shutterstock.com
Foto: The Bold Bureau / Shutterstock.com

Twitter je povrdio da je Blue pretplata sada dostupna svim korisnicima globalno. Po ceni od osam dolara mesečno (11 dolara ukoliko ste na iOS apliakciji), dobijate specijalnu plavu kavčicu i benefite kao što je objava tvitova sa 4000 karaktera, više rangiranje u odgovorima, izmena objava (edit) i drugo.

Poslovni korisnici i firme, s druge strane, dobijaju sivu kvačicu, za koju je Twitter počeo da prima prijave. Na ovaj način će biti verifikovani zvaničnici u vladama, organizacije i druge institucije.

Novi Twitter Blue je objavljen u novembru, ali je ubrzo naišao na probleme. Kvačica je izgledala isto bilo da ste platili za nju ili ste verifikovan korisnik od ranije, ljudi su bruo počeli da koriste svoje članstvo za imitiranje drugih i slično.

Twitter je nakon toga blokirao mogućnost da se novi nalozi prijavljuju za Blue, a u decembru je morao da ponovo objavi ovaj nivo pretplate, zajedno sa zlatnim i sivim kvačicama.

Ilon Mask, Izvršni didrektor Twittera, je istakao nameru da polovina zarade Twittera dolazi od pretplate, što zahteva veću publiku i veći broj onih koji plaćaju pretplatu.

Sada kada je Twitter Blue dostupan širom sveta, ostaje da se vidi da li postoji dovoljan broj onih koji smatraju da su dodatne funkcije koje Blue nudi vredne pretplate na servis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.