TEST: HONOR Watch GS 3 – premijum izgled po pristupačnoj ceni

Jedan od uređaja, koji upotpunjuju HONOR-ov ekosistem, jeste i Watch GS 3 pametni sat, koji smo imali na testu

Bratislav JovanovićIzvor: B92
Podeli
Foto: B92.net
Foto: B92.net

HONOR je na tržište ušao sa definisanim konceptom, a to je izgradnja prepoznatljivog ekosistema. Od objave kompanijinih slušalica, pametnih narukvica i satova, laptopova i telefona, brend insistira na setu integrisanih rešenja, a kompanijin poduhvat srećom nije opterećen restrikcijama na međunarodnim tržištima.

Jedan od uređaja, koji upotpunjuju HONOR-ov ekosistem, jeste i Watch GS 3 pametni sat, koji smo imali na testu. Uređaj kombinuje elegantan dizajn, živopisan AMOLED displej sa visokim kontrastom i odličan radni vek baterije.

Dizajn

Jednostavan, a istovremeno elegantan izgled je jedna od najvećih karakteristika Watch GS 3 sata. Model, koji smo imali na testu je u Ocean Blue (Silver) boji, a nudi sportski i šik dizajn.

Sat stiže sa kućištem veličine 46 milimetara (45,9 da budemo precizniji), sa dizajnom u srebrnoj boji, koji omogućava da plavi kožni kaiš dođe do izražaja. Dva tastera sa strane takođe su srebrni.

Debljina sata je zadovoljavajuća i iznosi oko 12 milimetara na najdebljem delu i 10,5 milimetara na najtanjem. Težina uređaja iznosi 44 grama bez kaiša. Zvučnici se nalaze u donjem desnom uglu sata, dok se sa leve strane nalazi mikrofon.

Displej

HONOR Watch GS 3 koristi 1,43-inčni AMOLED displej, koji je osetljiv na dodir preko cele površine i prikazuje bogate i živopisne boje i kontrast. Rezolucija ekrana je 466 x 466 piksela i ima gustinu od 326 PPI.

Displej prihvata sve inpute, a operacije su jednostavne i brzo se naviknete na njih. Prisutan je "always-on display", koji je prvo potrebno aktivirati. Dostupno je ukupno deset AoD opcija, uz upozorenje da se radni vek smanjuje za 50 procenata kada je displej uvek uključen. Svajpovanje iz donje ivice prikazuje obaveštenja.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Funkcije i senzori

Kada su u pitanju tasteri sa desne strane, gornji otvara meni pametnog sata, odakle je moguće započeti sa vežbanjem, dostupno je aktiviranje aplikacija, kompas ili baterijska lampa, a tu je i prikaz informacija o vremenu. Ovaj taster služi i kao povratni u okviru menija.

Preko donjeg tastera možete odmah da započnete sa vežbanjem, a moguće mu je prilagođavati funkcije i podešavanja. Tako je moguće koristiti ga za muzičke funkcije ili za listu poziva.

Kao što je i uobičajeno sa satovima, senzori su smešteni na poleđini Watch GS 3 modela. Kako bi se parametri beležili precizno, potrebno je da nosivi uređaj pozicionirate relativno čvrsto na zglobu.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Od dostupnih senzora, tu je 8-kanalni za praćenje rada srca, koji je pojačan AI motorom. Tu je i SpO2 senzor, koji meri saturaciju kiseonika u krvi. Oba senzora nude veoma precizne, gotovo medicinske, rezultate koji u slučaju senzora rada srca imaju preciznost iznad 97 procenata.

Sat prikazuje i podatke i analize, ali i snimanje vežbanja sa statistikaom kao što je pređena distanca, trajanje sesije, sagorene kalorije, napravljeni koraci ili stepen otkucaja srca tokom vežbanja.

Još detaljniji prikaz parametara je moguć u okviru Honor Health aplikacije. Aplikacija nudi dovoljno informacija da možete da načinite pregled ili odgovarajuću sliku, ali svakako nije na nivou onoga što nude pravi sposrtski pametni satovi.

HONOR Watch GS 3 je vodootporan (5 ATM odnosno do 50 metara pod vodom) a ima opciju automatskog izbacivanja vode iz kućišta.

Pametne tehnologije i baterija

Polje, na kojem se HONOR Watch GS 3 veoma dobro snalazi, jeste funkcija telefoniranja preko Bluetootha. Ukoliko je nosivi uređaj povezan sa telefonom, lako možete obavljati pozive sa distance od oko 10 metara, uz dobar kvalitet (zahvaljujući solidnim zvučnicima i mikrofonima).

Ono što bismo voleli da vidimo, jeste mogućnost preuzimanja aplikacija ili mogućnost NFC plaćanja korišćenjem funkcija sata.

Prisutno je 4GB skladišne memorije, od čega je 2GB na raspolaganju korisniku za skladištenje muzike koju je moguće puštati direktno sa sata.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Kada je u pitanju baterija, ona ima kapacitet od 451mAh, a na ovo polju Watch GS 3 je najjači. Ukoliko je praćenje rada konstantno uključeno i uz neredovno merenje SpO2, baterija može da traje 7-8 dana (naravno, ukoliko je isključena always-on display opcija). Ukoliko je AoD uključen, dostupno je dobrih četiri dana rada sa jednim punjenjem.

Impresivna je i mogućnost punjenja baterije. Uz Quick-Charge baterija se od nule do 100 procenata napuni za oko sat vremena. Zanimljivo je da je samo 5% snage baterije dovoljno da sat izdrži ceo dan tokom normalnog korišćenja.

Za kraj, ono što nam se posebno svidelo kod HONOR Watch GS 3 sata jeste njegov jednostavan ali visoko kvalitetni dizajn. Sat izgleda odlično na ruci. Senzori takođe predstavljaju svetlu tačku ovog nosivog uređaja, sa preciznim merenjima i očitavanjima. Tu je i displej sa bogatim prikazom boja i visokim kontrastom.

HONOR Watch GS 3 je u Srbiji u slobodnoj prodaji dostupan od 9. juna, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 34.990 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.