Telegram na korak od milijarde

Aplikacija za razmenu poruka Telegram ima 900 miliona aktivnih korisnika mesečno i bliži se profitabilnosti, izjavio je osnivač i vlasnik te platforme Pavel Durov.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com
Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com

Durov je u intervjuu za Fajnenšel tajms (FT) izjavio da je Telegram, koji je na početku 2021. godine imao 500 miliona korisnika, zaradio "stotine miliona dolara" nakon što je pre dve godine uveo reklame i premijum pretplatu.

"Nadamo se da ćemo postati profitabilni sledeće, možda već i ove godine", naveo je osnivač Telegrama u prvom intervjuu od 2017. godine.

Potencijalni investitori su prema tvrdnjama Durova već procenili Telegram na 30 milijardi dolara, ali je on istakao da još ne želi da prodaje platformu.

Popularnost kompanije sa sedištem u Dubaiju koja ima samo oko 50 stalno zaposlenih je eksplodirala u poslednjih nekoliko godina pošto je platforma Telegram postala ključno sredstvo komunikacije za vlade i zvaničnike širom sveta, kao i spas za građane u zonama sukoba, navodi FT.

"Ne mislim da treba da kontrolišemo način na koji se ljudi izražavaju, osim ako ne pređu crvene linije. Verujem da svaku ideju treba osporiti... U suprotnom, možemo da brzo padnemo u autoritarizam", zaključio je Durov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.