Šta biste radili da nestanu sve društvene mreže? VIDEO

Biti "onlajn" postalo je podrazumevano. Društvene mreže sastavni su deo života, posla, komunikacije i svakodnevnog funkcionisanja. Zanimljivo je, zato, bilo videti kako bi reagovali njihovi korisnici kada bi društvene mreže odjednom prestale da rade.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Ascannio
Foto: Shutterstock/Ascannio

"Najviše vremena provodim na Instagramu, jer mi je za njega vezan i posao. Puno bih izgubio, jer je danas sve vrlo ubrzano, pa samim tim i oglašavanje i efikasnost na platformama utiče na prodaju", kaže jedan građanin u anketi Prve TV.

Još nekoliko ispitanika reklo je da bi im, u slučaju da društvene mreže nestanu, najveći problem predstavljalo to što više ne bi mogli da komuniciraju sa prijateljima kao ranije, ili to što ne bi mogli da pristupe informacijama neophodnim za fakultet.

Vuk Vico (Vicostein) je influenser koji na TikToku ima više od milion pratilaca. Društvene mreže njegov su posao već četiri godine, i kada bi nestale preko noći, primanja bi mu bila direktno ugrožena.

"To mi je posao. Pomažem time i porodici, uz pomoć YouTube-a, TikToka i Instagrama. To bi mi teško palo, iako dosta šteti očima kada je neko stalno na telefonu i kompjuteru. To je neki rad za koji si se trudio godinama, i teško bi bilo da se sve tako odjednom nestane", istakao je Vico.

Rekao je, međutim, da bi za decu možda čak i bila prednost ukoliko ne bi bilo društvenih mreža. Prema njegovim rečima, zbog preteranog korišćenja toga oslabilo je druženje "oči u oči", što nije dobro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.