Srušio se popularni AI chatbot ChatGPT, istražuje se problem

Korisnici širom sveta prijavili su pad OpenAi-jevog izuzetno popularnog ChatGPT chatbota. Uzrok pada za sada se istražuje.

Izvor: Zimo
Podeli
Foto: Ascannio / Shutterstock.com
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Trenutno najpopularniji AI chatbot, ChatGPT, prestao je da radi, a korisnici širom sveta žale se kompaniji OpenAI na probleme s njihovim pametnim chatbotom.

Internet stranica Down Detector zabeležila je stotine izveštaja korisnika ChatGPT-a, koji su se žalili da ne rade ni OpenAI ni ChatGPT.

Na veb stranici statusa OpenAI-ja stoji da se dogodio "ispad na chat.openai.com", a zabeleženo je i nekoliko drugih incidenata poslednjih dana.

Najnovija verzija OpenAI-jevog generativnog alata za veštačku inteligenciju, GPT-4, pokrenuta je ranije ovog meseca, nakon ogromnog uspeha ChatGPT-a krajem 2022. godine.

GPT-4 se već pokazao sposobnim u različitom nizu zadataka, a OpenAI tvrdi da je tehnologija sposobna das e nosisa "znatno nijansiranijim smernicama" od prethodne verzije tog softvera.

Korisnici su ponovo kreirali klasične video igre "u nekoliko sekundi" s GPT-4, pa su ga upotrebili i za interakciju s ljudskim radnicima, kako bi dovršili zadatke iz stvarnog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.