Snapchat uvodi pretplatu, poznata cena

Verzija Snapchata sa pretplatom, za sada je dostupna samo na određenim tržištima, a u predstojećem periodu proširiće se i na više zemalja.

Izvor: B92, Neowin
Podeli
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Kompanija Snap je ranije već najavila da radi na verziji Snapchat servisa za koju će se plaćati pretplata. Sada su poznati zvanični detalji, a ovo uključuje i cenu servisa.

Snapchat+, kako je naziv pretplatničkog servisa, će na mesečnom nivou koštati 3,99 dolara. Po toj ceni, korisnici će moći da pristupe nekim ekskluzivnim funkcijama, dok će osnovna i besplatna verzija ostati nepromenjena za korisnike.

Snap nije objavio kompletnu listu funkcija koje su uključene u Snapchat+ pretplatu. Ipak, od ranije je poznato da će servis omogućiti pretplatnicima da pinuju, odnosno označe, svoje prijatelje kao #1 BFF.

Pretplatnici će takođe moći da vide koje ponovo pregledao njihove priče. Pored toga, ukoliko BFF prijatelj podeli lokaciju, korisnici će moći da je vide tokom 24 sata. Oni koji plaćaju servis mogu da pinuju i razgovore, kako bi se obezbedio prioritet za njih.

Na polju kozmetičkih izmena, Snapchat+ bi uskoro mogao da omogući bedževe, koji će se naći pored imena pretplatnika. Bedževi bi trebalo da potvrde da je korisnik premijum pretplatnik. Takođe, pretplatnici će moći i da izaberu ekskluzivne prilagodljive ikonice za Snapchat aplikaciju.

Snapchat+ je kompanijin prvi pokušaj da omogući monetizovnaje svog servisa direktno preko pretplatnika. Do sada, Snapchat se oslanjao samo na zaradu od reklama i promocija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.