Samsung Galaxy S23 serija koristiće modifikovanu verziju najmoćnijeg čipseta

Modifikovanu verziju Snapdragon 8 Gen 2 čipseta navodno će proizvoditi TSMC, a trebalo bi da stigne s većim taktom glvnog jezgra i boljom optimizacijom za Samsungove telefone.

Izvor: bug.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Samsung će predstaviti Galaxy S23 seriju telefona 1. februara u okviru svog Galaxy Unpacked događaja. Iako su brojne informacije već poznate, pa tako i činjenica da će sva tri modela pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čip, pojavio se jedan neobičan detalj.

Naime, kompletna Galaxy S23 serija trebalo bi da koristi modifikovanu verziju Qualcommovog najjačeg čipseta. Prema dokumentaciji koju je na pregled dobio portal 9to5Google, S23, S23+ i S23 Ultra koristiće "Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy". Radi se, dakle, o čipsetu napravljenom isključivo za Galaxy telefone, iza kojeg navodno stoji TSMC.

Dok obični Snapdragon 8 Gen 2 ima primarno jezgro Arm Cortex-X3 takta 3,2 GHz, modifikovana verzija čipa za Galaxy telefone imaće veći takt od 3,36 GHz. Ostale karakteristike bi trebalo da ostanu iste, ali se svakako očekuje bolja optimizacija za Samsungove telefone.

Podsetimo, Qualcomm je u novembar predstavio svoj najjači čipset do sada, Snapdragon 8 Gen 2, koji će naći svoje mesto u mnogobrojnim ovogodišnjim flegšip telefonima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.