Nintendo Switch 2 možda nećemo videti pre sledeće godine

Očekivalo se da će naredni Switch stići krajem 2024.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Natsia27 / Shutterstock.com
Foto: Natsia27 / Shutterstock.com

Očekivalo se da će Nintendo "Switch 2" stići tokom ove godine, ali nove glasine dovode taj vremenski okvir u pitanje.

Kompanija je sada najavila izdavačima da bi konzola naredne generacije trebalo da bude objavljena u prvom kvartalu 2025. godine, prema brojnim izvorima. To bi se poklopilo sa izdavanjem originalnog Switcha, koji je najavljen u oktobru 2016, ali je izašao u martu 2017.

Izdavači su navodno nedavno obavešteni o promeni datuma lansiranja sa kraja 2024. na početak 2025. Nekoliko izvora je reklo da rade na igricama za Switch 2 sa planiranim izdanjima za početak 2025. Jedan ključni naslov mogao bi biti dugo odlagani Metroid Prime 4, koji je još uvek u Nintendovom rasporedu objave, ali nema određeni datum.

Ranije ovog meseca, Nintendo je neznatno povećao svoje predviđanje prodaje Switcha za fiskalnu 2024. sa 15 miliona na 15,5 miliona, u poređenju sa 18 miliona i 23 miliona u 2022. i 2021.

Nintendove akcije su danas pale nakon glasina o odlaganju izdavanja, navodi Rojters.

Ne zna se mnogo o budućem uređaju, uključujući i njegovo ime. Glasine sugerišu da će imati kompatibilnost unazad sa originalnom Switch konzolom, zajedno sa 4K mogućnostima i vizuelnim kvalitetom sličnim onom kod PS5 i Series X konzola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.