Najavljen novi uređaj za proširenu realnost – evo koja poboljšanja donosi

Iako nije otkriveno kada će tačno Quest 3 biti dostupan javnosti, iz Mete ističu kako će se to desiti "ove jeseni".

Izvor: Zimo
Podeli

Šef Mete, Mark Zakerberg, požurio je i uoči najavljenog Appleovog predstavljanja njihovog uređaja za proširenu realnost, najavio novu generaciju Metinog uređaja – Meta Quest 3.

Iako nije otkrio kada će tačno Quest 3 biti dostupan javnosti, iz Mete ističu kako će se to desiti "ove jeseni".

Quest 3 će, prema najavi, koštati 499 dolara i imaće veću rezoluciju, bolje performanse, revolucionarnu tehnologiju Meta Reality i tanji, udobniji oblik.

Kako je istakao, Quest 3 će imati ekran najveće razolucije među dosadašnjim Quest modelima i dorađenu optiku, a za pokretanje će koristiti Snapdragov čip nove generacije, koji je, kako kaže, razvijen u saradnji s Qualcommom. Iako nije naveo o kom se čipu radi, trebalo bi da pruži više nego dvostruko veće grafičke performanse u odnosu na prethodnu generaciju Snapdragon GPU-a u Questu 2.

"Zahvaljujući našem napretku u tehnologiji praćenja, izbacili smo spoljašnje prstenove za praćenje tako da kontroleri deluju kao prirodniji nastavak vaših ruku i zauzimaju manje prostora. Takođe smo uključili TruTouch haptics koji je prvi put debitovao u Touch Pro uređaju, ​​kako bi vam pomogao da osetite akciju kao nikada pre", navode iz Mete.

Zakerberg je obećao više detalja o čipu, Quest uređaju, ali i drugim novostima iz Mete na konferenciji o virtualnoj relanosti Meta Connect koja će se održati 24. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.