Na Cisco konferenciji predstavljeni najnoviji svetski IT trendovi

U utorak, 29.novembra 2022. u hotelu Hyatt Regency u Beogradu je održana konferencija Together Ahead, na kojoj su predstavljeni najnoviji svetski trendovi iz oblasti informacionih tehnologija i rešenja kompanije Cisco.

Izvor: B92, Cisco
Podeli
Foto: Saša Knežević
Foto: Saša Knežević

Kroz prezentacije i demonstracije novih Cisco tehnologija, najinteresantnijih implementacija u srpskim firmama, oko 500 korisnika i partnera je bilo u prilici da proširi svoje znanje i dobije ideje za razvoj svog poslovanja.

Obeleženo je 20 godina rada Cisco kancelarije u Srbiji, sa najvećim akcentom na kontinuirano ulaganje u obrazovanje kroz Cisco Networking Akademiju i saradnju sa univerzitetima, širenje partnerske mreže, saradnju sa državnim i privatnim kompanijama, kao i aktivno učešće u različitim organizacijama kroz širenje iskustava i prakse svetskih tehnoloških trendova.

Foto: Saša Knežević
Foto: Saša Knežević

Na otvaranju konferencije, HE Kristofer Hil, Ambasador SAD u Srbiji, je čestitao dvadesetu godišnjicu prisustva kompanije Cisco u Srbiji. Zahvalio se na dugoročnoj posvećenosti kompanije Cisco Srbiji i njenim građanima, ističući značaj obrazovanja preko 13,500 studenata kroz 17 lokalnih Cisco Networking Akademija. Cisco je jedan od najboljih primera povezivanja Srbije i SAD ne samo kroz naprednu tehnologiju, već i kroz društveni angažman i investicije u ljudske potencijale.

Gostima konferencije obratio se i ministar informisanja i telekomunikacija prof. dr Mihailo Jovanović.

"Kompanija CISCO je već dve decenije važan partner i podrška Republici Srbiji kako bi bila ravnopravan učesnik u razvoju mrežnih tehnologija, bez kojih se ne može zamisliti komunikacija i savremeno poslovanje. Uz vašu pomoć naša zemlja se pozicionirala na značajno mesto na mapi IKT tehnologija u ovom delu Evrope, kako u samom procesu transformacije, digitalizacije tako i u obrazovanju i profilisanju stručnih kadrova", istakao je ministar Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.