Microsoft odogovorio Googleu i predstavio AI "kopilota za posao" VIDEO

Za paket Microsoft 365, koji obuhvata Word, Excel, PowerPoint i Outlook, kompanija je predstavila Copilot – asistenta za veštačku inteligenciju.

Izvor: RTS, Rojters
Podeli
Foto: Tada Images / Shutterstock.com
Foto: Tada Images / Shutterstock.com

* Google prikazao "čarobni štapić" i druge AI proizvode, čekamo odgovor Microsofta

"Uvereni smo da će naredna generacija veštačke inteligencije otključati novi talas rasta produktivnosti", kaže tim povodom izvršni direktor Microsofta Satja Nadela, i to u danu kada je zabeleženo da su cene akcija kompanije porasle za oko četiri odsto.

Kako prenosi Rojters, pomama za ulaganjem i pravljenje novih proizvoda koji su bazirani na primeni veštačke inteligencije, počela je puštanjem u rad ChatGPT-a, prošle godine, odnosno aplikacije za ćaskanje sa veštačkom inteligencijom, koja je, kako se navodi, pokazala potencijal takozvanih velikih jezičkih modela.

Takva tehnologija uči iz već postojećih, dostupnih informacija i kreira nove sadržaje, a ove nedelje kompanija koja je kreirala aplikaciju, OpenAI, najavila je lansiranje verzije GPT-4.

* Kreatori ChatGPT-a su predstavili još moćniji i pametniji sistem veštačke inteligencije

Funkcije te aplikacije podražava Microsoftova aplikacija Copilot, a iz te kompanije najavljuju da će aplikacija "moći da podstakne veći broj korisnika da radi u paketu Office i da tako poveća razdvajanje u odnosu na konkurente".

Potpredsednik kompanije Microsoft Džon Fridmen je izjavio da je ćaskanje sa Microsoftovom aplikacijom – najveće iskustvo iz kojeg aplikacija može da uči.

"Primera radi, korisnik može da pita: 'Reci mom timu kako da obnovimo strategiju proizvoda', a veštačka inteligencija će uzimati podatke iz mejlova od tog jutra, sastanaka ili četova", objasnio je Fridmen.

Dodao je da, na duge staze, veštačka inteligencija treba da bude personalizovanija.

"Često imamo zahteve prema ljudima da se prilagode mašinama i sistemima koje smo kreirali, a ovo je stvar koja će početi da se prilagođava vama", poručio je Fridmen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.