Meta širi svoj program pretplate za Facebook i Instagram

Meta je na početku svoj servis sa plaćenom verifikacijom nudila u Australiji i na Novom Zelandu, a sada je dostuppan i Facebook i Instagram korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: GSMArena
Podeli
Foto: Koshiro K / Shutterstock.com
Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

Meta Verified servis košta 11,99 dolara mesečno ukoliko se koristi na vebu, odnosno 14,99 dolara preko mobilne prodavnice aplikacija. Prva opcija nudi samo mogućnost dobijanja plave kvačice za Facebook, dok druga omogućava isto i za Instagram.

Pored bedža, servis nudi "proaktivnu zaštitu od imitatora", direktan pristup korisničkoj podršci, ekskluzivne stikere i 100 Stars mesečno na Facebooku za iskazivanje podrške drugim kreatorima.

Korisnici, koji žele da koriste servis, moraju da imaju 18 godina i moraju da prođu kroz proces verifikacije, koji uključuje posedovanje identifikacionog dokumenta sa fotografijom. Potrebno je i uključivanjer opcije za verifikaciju u dva koraka.

Oni koji su već verifikovani na Instagramu i Facebooku neće morati da plaćaju za Meta Verified u narednom periodu, bar do trenutka dok Meta ne odluči da ukloni postojeće verifikacione bedževe.

Očekuje se da će nakon SAD-a, usluga pretplate uskoro stići korisnicima širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.