Mask se naljutio, pisao direktno šefu Microsofta

Ilon Mask često nas iznenađuje svojim Twitter objavama, a to nije propustio da uradi ni ovoga puta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski
Foto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Milijarder je, naime, objavio nedavno kako je kupio novi WIndows računar, konkretno laptop. Međutim, ubrzo je otkrio da to ne funkcioniše baš onako kako je zamislio.

Njega je zbunilo, verovali ili ne, to što mora da napravi Microsoft nalog kako bi koristio Windows. Većina ljudi ovo zna, ali Mask je iz nekog razloga ostao zatečen.

"Upravo sam kupio novi laptop i neće da me pusti da ga koristim dok ne napravim Microsoft nalog, što znači da će njihov AI imati pristup mom kompjuteru. Ovo je bezveze. Ranije je postojala opcija da se preskoči to sa nalogom. Da li i vi ovo vidite", napisao je Mask.

Stvari su, kao i uvek sa Maskom, postale još zanimljivije malo kasnije. Nije mu bilo dovoljno da iskaže svoje nezadovoljstvo objavom, već je morao da piše i ispod ličnog naloga šefa kompanije Microsoft, Satje Nadele. To možete da vidite ovde.

"Neću da smaram, ali molim vas dozvolite korisnicima da pokrenu Windows računar bez pravljenja Microsoft naloga. Ova opcija nestaje kada je računar povezan na WiFi. Takođe, čak i kad bih hteo da se registrujem, ne dozvoljava mi da koristim radnu mejl adresu, a samo nju imam", požalio se Mask direktno Nadeli.

Ovo je izazvalo dosta šaljivih rekacija na Twitteru, pa je tako jedan korisnik napisao da je u pitanju "najpoznatiji zahtev za tehničku podršku ikada".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.