Mask ponovo anketira korisnike o vraćanju Twitter naloga

Ilon Mask je pokrenuo novu anketu o vraćanju ukinutih korisničkih naloga na Twitter, koristeći isti metod kao i u slučaju bivšeg predsednika Donalda Trampa, prenosi AFP.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: diy13 / Shutterstock.com
Foto: diy13 / Shutterstock.com

"Da li bi Twitter trebalo da ponudi opštu amnestiju za ukinute naloge, pod uslovom da korisnici ne krše zakon i ne koriste skandalozne 'spamove'? Da/Ne", pitanje je na koje odgovaraju korisnici Twittera.

Pet sati kasnije, stigli su odgovori od strane oko dva miliona korisnika, koji su u velikoj meri glasali za "DA", tj. za ponovno aktiviranje ukinutih naloga.

Mask, novi vlasnik Twittera, nakon ankete o Trampu koja je pokazala da je preko 50 odsto glasalo za vraćanje naloga bivšeg predsednika, u subotu je vratio njegov nalog koji je bio suspendovan nakon prošlogodišnjeg napada na američki Kapitol.

"Narod je odlučio. Tramp će biti vraćen", tvitovao je Mask prie nekoliko dana, nakon 15 miliona odgovora u anketi o vraćanju profila američkog milijardera i bivšeg predsednika. Za njegovu "rehabilitaciju" se izjasnilo 51.8 odsto korisnika Twittera.

"Vox Populi, Vox Dei", tvitao je Musk, latinski izraz koji znači "glas naroda je glas Boga". Twitter je već ranije vratio neke kontroverzne naloge koji su bili zabranjeni ili suspendovani, uključujući satiričnu veb stranicu Babylon Bee i komičarku Keti Grifin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.