Loš period, ali ne za sve: Jedan brend ipak zabeležio rast u Evropi

Uprkos periodu koji je bio obeležen značajnim izazovima u industriji pametnih telefona, neke su ipak uspele da zabeleže rast na tržištu Evrope.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/fizkes
Foto: Shutterstock/fizkes

Među njima je i Honor, koji je uspeo da ostvari status jedne od top pet kompanija koje su zabeležile godišnji rast u Evropi, prema podacima koje pruža analitička firma Counterpoint Research.

Prema tim podacima, isporuke telefona u Evropi u Q3 ove godine zabeležile su pad od 11% u odnosu na isti period prethodne godine, pri čemu Zapadna Evropa beleži pad od 8%, a Istočna Evropa od 15%.

Iz ove firme smatraju da su za to najzaslužniji "kontinuirano unapređivanje proizvoda i lansiranje nove Honor Magic serije, što je dovelo do uspešnijeg pozicioniranja na tržištu Evrope, posebno kada se govori o predstavljanju Honor Magic V2 telefona", kako je formulisano u saopštenju.

Kako kažu, "osim pozitivnih rezultata, ovakva situacija naglašava otpornost brenda i sposobnost dubokog razumevanja potreba korisnika", a dodaju i kako će u narednom periodu nastaviti istim tempom kada su u pitanju inovacije i kvalitet koji se donosi na tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.