Komunikacija na WhatsAppu uskoro postaje zabavnija

WhatsApp neprestano proširuje svoje karakteristike, kako bi se takmičio s konkurentskim platformama za razmenu direktnih poruka.

Izvor: B92, Zimo
Podeli
Foto: omerfarukguler / Shutterstock.com
Foto: omerfarukguler / Shutterstock.com

WhatsApp, izgleda, sprema još jednu zanimljivu opciju koja je u razvoju. Prema pisanju portala WABetaInfo, WhatsApp radi na funkciji koja će korisnicima omogućiti da kreiraju personalizovane nalepnice (stikere), odnosno da sebe pretvore u nalepnice, koje potom mogu koristiti u porukama.

Neke od najnovijih WhatsApp funkcija dostupne su putem beta programa. Međutim, gomila drugih je u izradi i biće potrebno vreme pre nego što postanu dostupne.

Pomenuta opcija, sa personalizovanim nalepnicama, otkrivena je u najnovijoj WhatsApp beta verziji 2.22.21.3 na Androidu. Ali, ta beta verzija još nije široko dostupna korisnicima, a nema ni imformacija kad će postati široko dostupna svim beta testerima.

Međutim, WABetaInfo je objavio nekoliko snimaka ekrana koji daju uvid u to kako nova karakteristika funkcioniše i kako će izgledati u praksi.

Nakon što korisnik kreira svoj avatar, on će biti dostupan u različitim pozama i s različitim izraženim emocijama. Jedna od odličnih funkcija bila bi ta da korisnici, osim slanja svojih avatara unutar pojedinačnih ili grupnih četova, takođe mogu da postave te avatare kao svoju sliku za prikaz ili profilnu sliku na WhatsAppu.

U WhatsApp biraču će tako uskoro postojati zaseban odeljak za nalepnicu avatara, na mestu gde se obično nalaze opcije slanja emotikona, klasičnih nalepnica i GIF-ova.

Očekuje se da će korisnici dobiti hrpu opcija prilagođavanja kako bi WhatsApp avatar izgledao gotovo identično njima, u animiranom obliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.