Jedna od najboljih Google Maps funkcija je postala još bolja

Google servis sa mapama sad može da skenira svet oko vas i pruži vam više informacija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Google mape su nedavno dobile veći broj zanimljivih izmena, posebno nakon što je Google dodao razne AI-pokretane funkcije u svoju aplikaciju za navigaciju.

Najnoviji dodatak će poboljšati Screen Reader podšku za Lens u okviru Google Maps.

Screen Reader podrška je dodata u Lens for Google Maps tokom prošle godine. Ideja ove funkcije je da korisnik može da iskoristi kameru telefona za skeniranje okruženja, nakon ćega će Google ponuditi zvučne povratne informacije o onome šta se nalazi tu.

U pitanju je veoma korisna alatka za pristupačnost, koja pomaže onima koji imaju problem s vidom ili se jhednostavno nalaze u nepoznatom okruženju, mestu i ne poznaju jezik.

Poboljšana verzija Screen Readera, koristi ovaj princip i nadograđuje ga. Kada uperite kameru ka nekom mestu ili firmi, Google Maps će isčitati veliki broj relevantnih informacija – radno vreme, ocenu na sajtovima i uputstva kakod a stignete tamo.

Sve što je potrebno da uradite, jeste da dodirnete ikonicu kamere u Google Maps polju za pretragu i podignete telefon kako biste skenirali okruženje. Podesite da TalkBack čitač ekrana bude omogućen, a možete ga naći u Androidovom Accessibility meniju u podešavanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.