iPhone 15 Pro Max zadržava bitnu karakteristiku svog prethodnika

Prema informacijama koje je na Twitteru objavio dojavljivač Revegnus, nadolazeći iPhone 15 Pro Max zadržaće 48 MP senzor glavne kamere, kakav imaju trenutni Pro modeli.

Izvor: bug.hr
Podeli
Foto: IIIARKED / Shutterstock.com
Foto: IIIARKED / Shutterstock.com

Iako se očekivalo da će iPhone 15 Pro Max dobiti novu glavnu kameru, zasnovanu na Sonyjevom 1-inčnom IMX903 senzoru, sada se, pak, govori da to navodno neće biti tako. Naime, kako tvrdi dugogodišnji dojavljivač Revegnus, novi iPhone zadržaće 48 MP Quad-Bayer senzor koji se može naći na trenutnim 14 Pro modelima.

Osim toga, Revegnus kaže da će iPhone 15 Pro Max od trenutne generacije zadržati i M12 OLED ekrane. Uprkos tome, dimenzije ekrana na novim Apple telefonima bi trebalo da budu nešto manje, piše GSM Arena.

Od ostalih promena, novi Pro Max trebalo bi da ima novu telefoto kameru sa 6X optičkim zumom, koja bi trebalo da bude ekskluzivna upravo za taj model. Drugim rečima, predstojeći iPhone 15 Pro neće moći da se pohvali tim dodatkom.

Očekuje se, takođe, da će kompletna iPhone 15 serija imati USB-C priključak za punjenje i Dynamic Island, dok bi Pro modeli trebalo da imaju Apple A17 Bionic SoC, kreiran u 3-nanometarskom proizvodnom procesu, uparen s 8 GB LPDDR5 RAM-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.