Gomila problema: Šta se dešava s Twitterom poslednjih dana?

Drastične mere štednje uvedene nakon preuzimanja počinju da uzimaju danak: novi problemi na Twitteru gomilaju se iz dana u dan, prestaju da rade godinama aktivne funkcije...

Izvor: tportal.hr, Mashable
Podeli
24K-Production / Shutterstock.com
24K-Production / Shutterstock.com

Otkako ga je Ilon Mask kupio, Twitter se suočava s brojnim problemima. Otpustili su ogroman broj zaposlenih, prihodi od oglasa značajno su pali, a platforma je prepuna bagova i drugih grešaka na koje se korisnici sve češće žale.

Evo pregleda najvažnijih problema s kojima su se korisnici Twittera susreli u poslednjih nekoliko dana.

Tvitovi koji nestaju

Krenućemo s verovatno najvećim problemom: nasumični tvitovi se prikazuju kao obrisani ili nedostupni, iako do brisanja nije došlo.

Ovo nisu poruke koje se obično prikazuju na tvitovima koje su moderatori Twittera namerno uklonili zbog stvarnih ili navodnih kršenja pravila, već je reč o bagu koji proizvoljno briše tvitove kako mu se svidi.

U pojedinim slučajevima obrisani tvitovi su se ponovno pojavili nakon promene lokacije korisnika. Još od pfebruara Twitter ima problema s povećanom latencijom, vremenom koje protekne od trenutka kad, na primer, dođe do osvežavanja vremenske trake (timeline) i pojavljivanja novih tvitova.

To je gotovo sigurno posledica mera smanjenja troškova koje je Ilon Mask uveo nakon preuzimanja Twittera.

Deo korisnika je prijavio kako se zbog tog kašnjenja statistike interakcija – poput lajkova i retvitova – stalno menjaju u nekoliko sekundi, uključujući prikaz kao da ih uopšte nije bilo, piše Mashable.

Problemi sa integracijom s drugim aplikacijama

Više je platformi s kojima integracija Twittera ne funkcionše kako bi trebalo. Među njima prednjači Slack, u kojoj nisu sasvim sigurni da li ih je Twitter u stvari namerno isključio.

Ali, "preview" Twittera se više ne prikazuje ni u iMessageu, kao ni u WhatsAppu. Do sada bi se pri deljenju tvita u te dve aplikacije preview pojavio direktno u poruci. U proteklih nedelju dana to nije bio slučaj. Umesto toga bude prikazana tek običan link s tekstom Twitter.

Nedostaju oznake za fotografije

Funkcija označavanja fotografija, uvedena još 2014. godine, takođe je nestala, prema svemu sudeći. Mogućnost označavanja korisnika na fotografiji i dalje postoji prilikom kreiranja tvita, što upućuje na zaključak da uklanjanje nije bilo namerno.

Neželjena pošta u vezi sa oglašavanjem

Twitter je slao e-poštu pojedinim korisnicima kako bi ih obavestio da njihov korisnički nalog ne ispunjava uslove za učestvovanje u oglasima na Twitteru.

Problem je u tome što se ti korisnici uopštee nisu ni prijavili da im se prikazuju oglasi na Twitteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.