Disney otkrio svoj "pravi" svetlosni mač – deluje neverovatno

Disney je konačno svetu pokazao prvi pogled na svoj "pravi" svetlosni mač i nismo razočarani. U stvari ne možemo da verujemo svojim očima da su ga zaista napravili jer deluje kao magija.

Izvor: The Verge
Podeli

Kao što se priča, za novi svetlosni mač nisu potrebni smešni plastični rekviziti, umesto toga sadrži osvetljenu oštricu koja se uvlači i proteže iz drške - baš kao i zvuk pucketanja energetskih čestica iz filmova i emisija.

Najava ne ulazi u previše detalja o tome kako ova svetlosna sablja zapravo radi, ali neki pametni umovi na Internetu uspeli su da prokljuve ideju iz Disney-evih prijava patenata. Pretpostavka je da nova oštrica deluje gotovo kao modifikovana motorizovana traka, sa listom plastike i LED svetla koji se uvlači i produžava kako bi imitirala efekat paljenja.

Nove sablje, kako se očekuje, biće deo Disney-jevog predstojećeg hotela Ratovi zvezda: Galaktički Starcruiser, koji obećava da će uzeti početnu premisu svog Galaxy's Edge parka i proširiti ga na interaktivnu dvodnevnu avanturu Ratova zvezda u zapadnom svetu.

Disney je saopštio da su nove sablje još uvek u fazi istraživanja i razvoja kompanije Walt Disney Imagineering, ali će verovatno biti spremne da ih gosti kupe kada hotelsko iskustvo Galactic Starcruiser bude lansirano 2022. Naravno, još nema reči o ceni, ali s obzirom na to da Disney-jev "redovni" svetlosni mačevi već koštaju 200 dolara po komadu na Galaxy's Edge, očekuje se da će nadograđeni modeli koštati negde u tom rangu (ako ne i više).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.