Apple želi jak ulazak u svet gejminga: "Nije nam ovo hobi, daćemo sve od sebe"

Šef kompanije Apple voli da daje intervjue, a ni ovog puta nije propustio da iznenadi korisnike.

Izvor: iMore
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za sada, nije čudo što se Tim Kuk raduje "Aha momentu" koji će Vision Pro dati korisnicima, ali stvar koja je pomalo neočekivana jeste to što je prilično uzbuđen zbog perspektive igranja video-igara iPhoneu.

U razgovoru za "The Independent", Kuk je rekao: "Znatno smo uzbuđeni zbog svoje uloge u svetu gejminga, veoma ozbiljno to shvatamo. Nije nam to hobi, daćemo sve od sebe na tom polju".

Zbog jakih specifikacija koje ima iPhone 15 Pro Max i podške koju Apple pruža developerima igara kao što su Resident Evil Village i Assassin's Creed Mirage, čini se da Kuk ne govori uzalud.

Tome u prilog ide i njegova vizija za Apple Vision Pro - iako se radi o AR uređaju koji bi trebalo da bude koristan za produktivnost, "aha trenutak" o kom je Kuk govorio odnosi se na gejming potencijal - Apple se sprema da krene iznenađujuće jako u svet gejminga 2024. godine.

Teško je proceniti koliko bi zaista veliko dostignuće bilo da se uz pomoć ovog uređaja igraju Resident Evil 4, Assassin’s Creed Mirage ili Death Stranding, a jedan pogled na App Store daje nam utisak igara osmišljenih da udovolje što većem broju korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.