Apple se "naoštrio": Stižu savitljivi iPhone i iPad

Apple eksperimentiše sa dizajnima za preklopni iPhone, prema najnovijim informacijama.

Izvor: B92
Podeli
Foto: JHVEPhoto / Shutterstock.com
Foto: JHVEPhoto / Shutterstock.com

Kako navodi sajt The Information, Apple još od 2018. godine istražuje dizajne za svoj savitljivi iPhone i trenutno ima dva aktivna prototipa na preklop.

Novi preklopni iPhone je u ranim fazama razvoja, pa se ne očekuje da će biti objavljen u skorije vreme.

Apple takođe razvija savitljivi iPad većeg formata, nakon što se susreo sa izazovima u projektu kreiranja savitljivog iPhone-a.

Izveštaj tvrdi da tim za industrijski dizajn u kompaniji iz Kupertina želi da kreira uređaj koji je u pola tanak kao aktuelni iPhone modeli, ta ko da kada se sklopi ne bude predebeo. Istraživala s ei mogućnost dodavanja ekrana koji se savija ka spolja.

Ipak, komponente kao što su baterije i displeji u svom trenutnom razvoju ne dozvoljavaju inženjerima da ostvare opisane ciljeve.

Apple radi na načinima da smanji nabore u sredini displeja (na mestu gde se ekran savija) nakon što se ekran savije veliki broj puta. Kompanija želi i da omogući da uređaj leži potpuno ravno na površini, omogućavajući korisnicima da lako crtaju ili koriste Apple Pencil.

Nije poznato da li je Apple bio uspešan u premošćavanju ovih prepreka. Raniji izveštaji su sugerisali da bi Apple mogao da predstavi preklopni iPhone tokom 2025. godine, ali je gotovo sigurno da su ovi planovi pomereni za kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.