Apple ili Android? Evo šta kažu tinejdžeri

Jedno zanimljivo istraživanje u SAD dalo je odgovor na to da li tinejdžeri više vole da koriste iPhone ili Android telefone, a pobednik je jasan.

Izvor: B92, Android Headlines
Podeli
Foto: Shutterstock/Tada Images
Foto: Shutterstock/Tada Images

Ubedljivih 87% ispitanika među američkim tinejdžerima reklo je da poseduje iPhone, a 88% njih će za svoj sledeći telefon kupiti upravo iPhone. Ovo pruža bolji uvid u razliku među tržištima, jer dok je Android popularniji u globalu, u SAD je iPhone neprikosnoven.

Razlozi zbog kojih tinejdžeri više vole iPhone verovatno su FaceTime i iMessage, zbog toga što, kada se neko ko ne koristi iMessage pridruži četu, nema sve one opcije koje imaju iPhone korisnici.

Još jedan faktor u odabiru OS kod tinejdžera jeste i ekosistem u okviru kog funkcionišu telefoni. Androidi su dobro odradili svoj posao, ali Apple je ipak popularniji zbog bezbolne integracije ukoliko koristite AirPod, iPad, MacBooks itd.

I na kraju, tinejdžerima koji su učestvovali u ispitivanju nije važno da li će kupiti iPhone koji je polovan, SE model, ili nov. Svejedno, to će im biti prvi izbor u 87% slučajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.