Amazon se ruga Netflixu zbog zabrane deljenja lozinki

Amazon Prime Video narugao se konkurentu Netflixu zbog nedavnog uvođenja zabrane deljenja lozinke. Na Twitteru su objavili snimak sopstvene stranice za odabir profila aplikacije za streaming na kojoj piše: "Ko gleda?"

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: MichaelJayBerlin / Shutterstock.com
Foto: MichaelJayBerlin / Shutterstock.com

* Netflix zabranio: Nema više besplatnog deljenja lozinki

Na stranici se nalazi šest različitih profila, koji zajedno glase: "Svako ko ima našu lozinku" i na kraju je emotikon srca. Time se sugeriše da Amazon Prime zadržava dosadašnju praksu da svako ko poseduje lozinku njihovog naloga može slobodno da koristi servis.

Ova šala ujedno je odgovor i na tvit Netflixa iz davne 2017. koji je glasio: "Ljubav je deljenje lozinke".

Index podseća da je Netflix prošle nedelje korisnicima širom SAD-a i Velike Britanije poslao e-mail kojim ih obaveštava da će morati da plate 7,99 dolara u SAD-u (oko 7.42 eura), odnosno 4,99 funti u Velikoj Britaniji (oko 5,75 eura) ako dele svoj nalog izvan "matičnog domaćinstva". Dakle, to je dodatna cena na postojeću pretplatu.

I na službenoj stranici Netflixa objavljeno je saopštenje.

"Od danas šaljemo ovu poruku svima koji dele Netflix izvan svog domaćinstva u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu. Netflix nalog namenjen je jednom domaćinstvu. Svi koji žive u tom domaćinstvu mogu da koriste Netflix gde god se nalazili – kod kuće, u pokretu, na odmoru. Mogu da iskoriste opcije kao što su Prenos profila i Upravljanje pristupom i uređajima", napisali su.

Netflix napominje da bi korisnici trebalo da provere ko sve koristi njihov nalog i odjavie uređaje koji nisu iz njihovog domaćistva. Preporučuju i promenu lozinke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.