Amazon Alexa je u velikim problemima

Interni izveštaji i nedavna otpuštanja ukazuju na to da Amazon više ne veruje u svoje hardverske planove.

B. J.Izvor: B92, Androidpolice
Podeli
Foto: Joni Hanebutt / Shutterstock.com
Foto: Joni Hanebutt / Shutterstock.com

Amazon otpušta 10.000 ljudi od ove nedelje

Amazon je bio primoran da tokom ove godine otpusti veliki deo svojih zaposlenih. Jedna od divizija, koje su pretrpele najveći udar na ovom polju, jeste kompanijin Alexa tim koji je zadužen i za kreiranje nekih od najboljih Echo displeja.

Sada postaje i sve jasnije zašto je došlo do ovakve situacije, jer izgleda da Amazonova "Worldwide Digital" divizija trpi velike gubitke, a ovo uključuje Echo uređaje i Prime Video, dok je budućnost Alexa divizije neizvesna.

Izvori, koji su upoznati sa situacijom, ističu da je operativni gubitak Alexa divizije tokom prvog tromesečja 2022. godine iznosio oko tri milijarde dolara. Ovo je najveći gubitak za bilo koju diviziju u okviru Amazon kompanije.

Gledajući ovakve rezultate, može se doći do zaključka da Amazonov uobičajeni plan koji uključuje subvencionisanje prodaje hardvera, preko prodaje servisa i drugih proizvoda koji se nude uz hardver, ne funkcioniše tako dobro kako se mislilo.

Ističe se da Alexa predstavlja ogroman neuspeh imaginacije, kao i da je u pitanju propuštena prilika. Izvori kažu da nema jasnog pravca u kom će se ići sa hardverom u kompaniji.

Uprkos velikom broju otpuštanja i novim problemima, Amazon ističe da ostaje posvećen razvoju Echo i Alexa uređaja i nastaviće da investira u njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.