Kao iz "Pobesnelog Maksa": Pogledajte prizor koji opisuje današnje vreme FOTO

U mestu Boka Čika (Teksas), kompanija SpaceX Ilona Maska razvija i testira Starship, raketu najnovije generacije. Upravo je tamo i napravljena fotografija koja najbolje opisuje koliko je život postao drugačiji zahvaljujući tehnologiji.

Izvor: B92
Podeli
Poletanje Starship prototipa. Foto: Profimedia/UPI
Poletanje Starship prototipa. Foto: Profimedia/UPI

Nedavno je iz Boke Čike poleteo Starship prototip koji je imao uspešno sletanje, ali je posle osam minuta eksplodirao.

Ipak, nisu samo video-snimci eksplozije rakete postali "viralni" na durštvenim mrežama - već i fotografija koja je snimljena neposredno pre toga.

Korisnik pod imenom "SpacePadreIsle" podelio je prizor koji je zatekao ispred piste za poletanje rakete - do Boke Čike dovezao se autonomnim vozilom, a dočekao ga je robot-pas.

"Živeti u budućnosti" naisao je uz fotografiju.

Mnogi su, u komentarima, pravili poređenja između onoga što je on zatekao i futurističkih filmova, serija i romana. Tako su neki pisali da ova situacija liči na neku iz serije "Black Mirror", drugi spominjali film "Pobesneli Maks", a treći su, sa oduševljenjem, pisali o tome kako je u pitanju sjajan "pogled u budućnost".

Inače, kako prenosi Business Insider, robot-pas kompanije Boston Dynamics opremljen kamerama i senzorima zove se Zevs, a SpaceX ga koristi kada je potrebno obaviti neki zadatak na mestima koja nisu bezbedna za ljude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.