Fanovi besni, Mozilla morala da reaguje: "Smirite se"

Velike kompanije retko se osvrću na "prozivke" po društvenim mrežama, ali kada stvari odu predaleko,mogu ozbiljno da ugroze njihov ugled.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Upravo to zamalo da se desi i sa kompanijom Mozilla, poznatom po internet-pregledaču Mozilla Firefox. Naime, jedan korisnik Twittera je objavio da su promenili svoj logotip, a mnogi su u to poverovali i izrazito negativno reagovali.

Mada logotip Firefox-a sigurno ima svoje mane i prednosti, nikako mu se ne može osporiti da je prepoznatljiv - naslovna lisica je tu u svakoj varijanti, a upravo ona je bila "na meti", odnosno objava ovog korisnika se odnosila upravo na to da je lisica sklonjena.

Objava se, sa Twittera, brzo proširila i na Reddit i druge društvene mreže, pa je tako veliki broj korisnika izrazio zaprepašćenje za ono što su mislili da je novi logotip Firefox internet-pregledača.

Iz Mozille su videli da je "vrag odneo šalu", pa su odlučili da reaguju saopštenjem na svom zvaničnom blogu, i da objasne o čemu se zapravo radi.

"Smirite se, lisica je i dalje deo Forefox logotipa", napisali su oni, nazvavšu objavu koja je unela pometnju "širenjem dezinformacija po društvenim mrežama".

U nastavku su istakli kako logotip koji je naveden zaista postoji, ali da zapravo predstavlja "Firefox porodicu proizvoda", a ne internet-pregledač. Za one koji se pitaju, u tu "porodicu" spadaju i "Firefox Send", "Firefox Monitor" i "Firefox Lockwise".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.