Ima više od milion pratilaca: Devojka koja "predviđa" vrednost bitkoina

Čini se kao da odgovor na pitanje kada trgovati bitkoinom može dati i - astrologija.

Izvor: B92
Podeli

Kako piše Reuters, 22-godišnja Marin Altman iz Njujorka izgradila je bazu sa više od milion TikTok pratilaca koji od nje traže odgovor na pitanje kada profitabilno trgovati najpopularnijom kriptovalutom. Ona ih savetuje putem astroloških analiza.

Tako je, prošle sedmice, upozorila pratioce kako će se 11. januara dogoditi korekcija cene jer se Saturn ukršta sa Merkurom. Inače, Altmanova svoje analize temelji na datumu kada je pojedini blok "izrudaren", što bi bio ekvivalent rođendanu.

I zaista, 11. januara bitkoin je izgubio 21% na vrednosti, čime je malo prikočio meteorski rast cene koja se od početka decembra udvostručila i dosegla rekordnih 42.000 dolara.

"Nikada neću nekome reći da kupi ili proda. Mogu da predvidim cenovne putanje, ali nisam finansijska savjetnica i ne znam specifične okolnosti nekog pojedinca", ističe Marin.

Iako će većina investitora njenim analizama kretanja cene dati jednaku verodostojnost kao i gatanju, Altmanova je deo rastuće grupe mladih TikTok influensera koji su prošle godine počeli da objavljuju sadržaj u vezi sa kriptovalutama, od kako je započeo primetan uspon cene, prenosi portal Poslovni.

Naime, nepredvidljivo kretanje cene bitkoina zbunjuje i mnoge finansijske analitičare koji ističu kako kriptovalutama nedostaje fundamentalne vrednosti da bi se njihova cena mogla procenjivati kao kod tradicionalnih klasa imovine.

Međutim, nakon što je vrednost bitkoina tokom 2020. godine skočila pet puta, i velike investicione banke počele su da objavljuju ciljane cene te kriptovalute.

Marin Altman smatra da bi cena mogla da poraste krajem ovog meseca, a a još i više krajem februara-početkom marta. Sredinom marta, vidi veliki pad cene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.