Basnoslovno plaćena zaštita trajala mesec dana

Odogovor na pitanje "da li Denuvo zaštita stvarno štiti video-igre od dospevanja u ruke pirata", uglavnom zavisi od slučaja do slučaja. Kod nekih zaštita izdrži i godinu dana, a kod nekih ni čitav mesec.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Depositphotos/Vadymvdrobot
Foto: Depositphotos/Vadymvdrobot

Na ovoj baksuznijoj strani, moglo bi se reći, nalazi se i Crysis Remastered. Crytek je u svrhu zaštite ovog naslova izdvojio čak 140.000 evra, prenosi Play.co.rs.

Ugovor Irdeta i Cryteka otkriva da se za Denuvo zaštitu u trajanju od godinu dana naplaćuje 140.000€, a nakon tog perioda po 2.000 mesečno. Tu je i doplata ako video-igra izađe na više platformi.

Denuvo ume da naplati i ako neka video-igra prođe dobro na tržištu, jer zašto da ne. Ako se proda u više od 500.000 primeraka za manje od mesec dana, njen izdavač je dužan da Denuvo kompaniji doplati još 60.000 evra.

Ono što je sigurno, to je da izdavači i developeri moraju platiti Denuvo kompaniji Irdeto za zaštitu od piraterije, iako nemaju veliku garanciju po pitanju datuma trajanja. Obično se ne zna o cenama mnogo, ali je Ransomware Egregor omogućio da saznamo ove informacije.

Ono što je najgore u slučaju Crysis Remastered, Denuvo zaštita je jedva izdržala mesec dana, nakon što je bila probijena od strane grupe hakera i "krekovana" verzija počela da cirkuliše po internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.