Lažni komentari mu uništili posao: "Dali smo dokaze, Google to ne zanima" VIDEO

Vlasnik jednog preduzeća za prodaju automobila kaže da preduzima pravne mere protiv kompanije Google zbog lažnih i štetnih recenzija.

Izvor: B92, BBC
Podeli
Foto: depositphotos/wolterke
Foto: depositphotos/wolterke

Ričard Boutrajt izjavio je za BBC da se oseća "bespomoćno", nakon što je Google odbio da ukloni maliciozne komentare o njegovom salonu automobila u Eseksu.

"Pružili smo im čvrste dokaze da su ove recenzije u potpunosti izmišljene, ali njih to ne zanima", rekao je Boutrajt.

Google je, sa druge strane, odgovorio da je veliki deo recenzija stvaran, i da se takva vrsta sadržaja neprestano kontroliše. Brojni komentari o salonu, uz ocenu od jedne zvezdice, pojavljuju se na Google Maps servisu.

"Ovo je apsolutno najgora usluga koju sam ikada dobio. Baš nisam imao sreće što sam došao ovde", samo je jedan od komentara za koje Boutrajt tvrdi da nisu realni.

"Oni su anonimni, kriju se iza lažnih imena. Ne znate šta da radite. Osećate se bespomoćno", rekao je.

"Lažne kritike zastupljene su na različitim platformama, a njihov uricaj na odluku o kupovini ili korišćenju neke usluge je ogroman. Kompanije kao što je Google trebalo bi da ih spreče. Prilično je pasivno što se oslanjaju na druge da ih prijave", rekao je Adam Frenč, iz jedne organizacije za zaštitu prava potrošača.

Što se Ričarda Boutrajta i njegove pravne borbe tiče, on kaže da radi sve što može.

"Pokušavamo da uzvratimo udarac, ali kada jedna mala firma ima moćnog suparnika kao što je Google, to ne ide baš tako lako", objašnjava.

strana 1 od 51 idi na stranu