"Lep broj telefona" - prosečna godišnja plata u Srbiji: Zainteresovani?

Kada birate broj telefona, obično ne obraćate mnogo pažnju na to kako on glasi. Međutim, ako je u pitanju broj koji vam treba za posao, važi deviza - što upečatljivije, to bolje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/AndreyPopov
Foto: depositphotos/AndreyPopov

Na internetu se, zato, "lepi brojevi" telefona, sa ciframa koje se ponavljaju ili kombinacijama koje se lako pamte, prodaju prilično skupo. Postoje čak i specijalizovani sajtovi koji se samo time bave, ali SIM kartice sa lepim brojevima mogu da se nađu i na standardnim sajtovima za oglase.

Njihove cene različite su - kreću se od 500 dinara, pa do, verovali ili ne, 6.000 evra (najskuplji na koji smo naišli, možda ima i skupljih).

U opticaju su brojevi svih operatera, a cena se formira uglavnom u zavisnosti od toga koliko istih cifara ima u broju telefona. Ovaj od 6.000 evra, na primer, nakon pozivnog broja ima sedam istih cifara.

Praksa je, u poslednje vreme, i da korisnici mogu da odaberu svoj broj telefona, pa tako često stave svoj datum rođenja ili nešto slično, kako bi ga lakše zapamtili.

Zanima nas i vaše mišljenje. Da li vam je važno da imate "lep broj telefona", i koliko biste bili spremni da platite za njega?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.