Navigacija: Na kojim je sve mapama vidljiv "Miloš Veliki"?

Novi deonica autoputa od Obrenovca do Ljiga - "Miloš Veliki", koja je u nedelju puštena u saobraćaj, trebalo bi znatno da rastereti saobraćaj na, do skoro, glavnoj saobraćajnici koja spaja Beograd sa Šumadijom i zapadnom Srbijom.

Priredio: M. JovanovićIzvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen / OpenStreetMap
Foto: Printscreen / OpenStreetMap

Oni koji su do sada za to pretežno koristili Ibarsku magistralu, sada od Beograda do Čačka mogu da stignu za oko sat vremena, umesto za oko dva i po sata, koliko im je do sada bilo potrebno.

Ono, međutim, gde autoput "Miloš Veliki" još uvek ne postoji jeste većina sistema za putnu navigaciju. Nova saobraćajnica za sada je ucrtana samo na dve onlajn mape. To su: OpenStreetMap i Bing.

Da bi autoput na OpenStreetMapu bio vidljiv mapu je potebno zumirati mapu. Saobraćajnica je na ovoj mapi obeležena puni imenom. Na ovoj mapi je, isprekidanim linijama, ucrtan i planirani deo puta do Surčina, čijom izgradnjom bi od 2021. godine trebalo da bude završen autoput Beograd - Čačak.

Nova deonica autoputa je, kao što možete da vidite na slici, ucrtana i na Bing mapi.

Foto: Printscreen / Bing Maps
Foto: Printscreen / Bing Maps

Izuzetno popularan servis Google Maps i njegov "glavni rival" Apple Maps svojim korisnicima još uvek ne nude prikaz novootvorene saobraćajnice.

Na mapama, takođe, popularnih servisa za navigaciju HERE WeGo i Yandex Maps trasa autoputa od Obrenovca do Ljiga još uvek je ucrtana isprekidanom linijom, i to sve do Surčina. Kod Yandexa je vidljiva tek pri većem stepenu zumiranja mape.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.