Dva američka gignata ne odustaju od podrške za Huawei uređaje

Odluka američke vlade da stavi Huawei na svoju crnu listu dovela je do bojazni da će budući Huawei uređaji izgubiti podršku američkih kompanija kao što su Google, ARM i Microsoft.

Izvor: Neowin, Benchmark
Podeli
Foto: Depositphotos / panama7
Foto: Depositphotos / panama7

Posebno su bili zabrinuti vlasnici Huawei laptopova, kada su krajem prošlog meseca nestali svi tragovi o MateBook X Pro modelu, iako je laptop vraćen mesec dana kasnije.

Microsoft je preko PC Word-a potvrdio da će Huaweijevi Windows laptopovi nastaviti da dobijaju softversku podršku, uprkos odluci administracije SAD o zabrani trgovine sa kineskom kompanijom. U izjavi za medije, predstavnik Microsofta je rekao:

"Ostajemo posvećeni pružanju izuzetnog korisničkog iskustva. Naša početna procena odluke Američkog ministarstva trgovine u odnosu na Huawei pokazala je da možemo da nastavimo sa ponudom ažuriranja Microsoft softvera korisnicima sa Huawei uređajima".

Ovo se poklapa sa prethodnom izjavom kineskog tehnološkog giganta, koji je obećao da će svi Huawei računari nastaviti da dobijaju Microsoftovu podršku, kao i Android ažuriranja za Huawei pametne telefone i tablete.

Isto uveravanje dao je i Intel, kada su u pitanju Huawei uređaji koji koriste Intel procesore.

Međutim, potrebno je istaći da se ta obećana ažuriranja odnose samo na postojeće Huawei uređaje. Ostaje da se vidi kako će zabrana američke administracije uticati na budući hardver kompanije.

Vesti

Tojotin robot-košarkaš postao Ginisov rekorder

Toyota je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, objavljeno je na njihovom zvaničnom blogu – a dostignuće nije imalo nikakve veze s automobilima. U 2017. godini, tim inženjera iz kompanije je smatrao da bi bilo zabavno koristiti svoje slobodno vreme za kreiranje robota košarkaša koji bi mogao da pogodi koš u svakom pokušaju.

Vesti četvrtak 27.06. 11:03 Komentara: 15

Robot-patka spasava japansku tradiciju VIDEO

Vekovima su uzgajivači pirinča u Aziji koristili patke kao prirodnu alternativu pesticidima. Dok plivaju potopljenim pirinčanim poljima, one prebiraju i čupaju korov i traže insekte kojima se hrane. Istovremeno, izmet koji ispuštaju služi kao dodatni izvor gnojiva.

Vesti sreda 26.06. 20:15 Komentara: 5
strana 1 od 25 idi na stranu