Huawei smanjuje isporuke svojih najskupljih telefona?

Huawei je znatno smanjio porudžbine svojih pametnih telefona visoke klase, budući da kineska kompanija očekuje značajan pad prodaje u predstojećim mesecima, kao posledicu zabrane koju je uvela američka administracija.

Izvor: Digitimes Research, ViDi
Podeli
Foto: Depositphotos / Imaginechina-Editorial
Foto: Depositphotos / Imaginechina-Editorial

Prema predviđanju Huaweija, očekivani pad prodaje mogao bi da dostigne čak 60 odsto, zbog čega je doneta odluka da se broj porudžbina uređaja smanji, navodi sajt Digitimes Research u svom poslednjem izveštaju.

Prvi pametni telefoni koji će se naći meti ove odluke su najskuplji Huaweijevi flegšip modeli, uređaji koji pripadaju aktuelnoj P30 i predstojećoj Mate 30 seriji.

Nakon odluke o zabrani poslovnja američkih IT komanija sa Huaweijem, koju je inicirao američki predsednik Donald Tramp, kineska kompanija je sve upornija u pokušaju da, u što većoj mogućoj meri, smanji zavisnost od američkih kompanija i da što više komponenti proizvodi sama.

Huawei bi uskoro trebao da predstavi i svoj operativni sistem Hongmeng, koji bi na globalnom tržištu trebalo da se nađe 2020. godine, pod imenom Ark OS.

Tehnološki gigant iz Šenžena, kao i druge kineske IT kompanije redovno prate razvoj političke situacije u ekonomskim odnosima Kine i SAD.

One, međutim, ne očekuju previše od novog susreta Donalda Trampa i kineskog predsednika Si Đin Pinga, na kome bi možda mogao da bude postignut novi trgovinski dogovor koji bi mogao da bude povoljniji za Kinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.