Google na zahtev uklanja brojeve telefona i adrese iz rezultata pretrage

Google već dugo prima zahteve za uklanjanje određenih ličnih informacija koriniska iz rezultata pretrage, ali je sada ta opcija postala još korisnija.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: mundissima / Shutterstock.com
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Kompanija je proširila ovu politiku, pa korisnicima sada omogućava da zatraže uklanjanje kontakt informacija kao što su brojevi telefona, imejl adrese i fizičke adrese.

Pored toga, od Googlea možete da zatražite da ukloni vaše kredencijale za logovanje na sajtove i servise, ukoliko se oni pojave u upitima.

Google je ranije nudio limitirane opcije uklanjanja sadržaja, u slučajevima "doxxinga", kao i sumnjive detalje o bankarskim podacima i kreditnim karticama.

Iz kompanije ističu da će svi zahtevi prolaziti kroz proces obrade i pregleda, kako bi se obezbedilo da su autentični, a neće se uklanjati podaci koji su vezani za javnu upravu i kancelarije.

Google nastavlja sa svojim naporima da zaštiti privatnost korisnika. Ovoga puta pokušaj je da se obeshrabre doxxeri, oni koji uznemiravaju ili uhode druge i koji su do sada koristili brzu pretragu u Googleu kako bi došli do svojih meta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.