Dobar pristup mreži i brzina downloada neophodni su za vrhunsko korisničko iskustvo

Da li ste znali da se u jednoj sekundi na Instagramu plasira čak 1.100 fotografija*, što iznosi čak 95 miliona objava u jednom danu?

Izvor: PR
Podeli
Foto: A1 Group
Foto: A1 Group

Dobar kvalitet mreže, napredna rešenja i usluge se podrazumevaju kada donosimo odluku o izboru operatora. Bilo da je u pitanju profesionalni život ili razonoda, važno je da možete da se oslonite i budete sigurni prilikom deljenja video zapisa, slika ili tokom igranja video igara, za šta je neophodan dobar pristup 4G mreži. Ovaj proces kvalitativno pospešuje brzina download-a, pa je veoma važno da proverite performanse operatora, kako biste uživali u najboljem korisničkom iskustvu.

Foto: A1 Group
Foto: A1 Group

Ovu dilemu veoma uspešno rešavaju rezultati domaćih i globalnih istraživanja o iskustvu korišćenja mobilnih mreža u Srbiji. Prema najnovijem **Izveštaju nezavisne globalne kompanije za mobilnu analitiku Opensignal, A1 mreža beleži najbolje rezultate u 6 od ukupno 7 kategorija prema kojima se meri nivo zadovoljstva korisnika pri upotrebi mobilnog interneta.

U kategorijama: brzina download-a, dostupnost 4G mreže i video iskustvo, najbolje rezultate je ostvarila mreža A1, dok prvo mesto deli u kategorijama: iskustvo pri korišćenju glasovnih aplikacija, video igara i brzina upload-a.

Koliko su navedena iskustva važna korisnicima možda najbolje potvrđuje izveštaj RATEL-a prema kome je A1 mreža u koju prelazi najveći broj korisnika mobilne telefonije u Srbiji, u prvom kvartalu 2022. kao i tokom čitave 2021. godine.

Foto: A1 Group
Foto: A1 Group

Ovakav rezultat A1 je ostvario konstantnim ulaganjem u kapacitet mreže, njeno održavanje i praćenje, kao i automatizacijom procesa kojom se povećava efikasnost i smanjuje mogućnost grešaka. Zahvaljujući podršci A1 Telekom Austrija Grupe i jednom od najvećih investicionih ciklusa, tokom prethodne godine izgrađeno je više od 130 novih baznih stanica, prošireni su radio kapaciteti za čak 60 odsto i povezano ukupno oko 850 baznih stanica optikom, a to je, rezultiralo da A1 mreža u potpunosti zadovoljava najviše tehnološke standarde i rastuće potrebe svojih korisnika. Jedna od tih potreba je više interneta, i posebno je „pokrivena“ ovog leta specijalnom ponudom koja podrazumeva NEOgraničen net uz sve NEO postpaid tarife narednih 12 ili 6 meseci.

* Internet Live Stats istraživanje

**Opensignal Awards – Serbia: Mobile Network Experience Report February 2022 je izveštaj zasnovan na nezavisnim analizama mobilnih merenja beleženih u periodu od 1. oktobra do 29. decembra 2021 – © 2022 Opensignal Limited.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.