Blokada za italijanske neonaciste

Na društvenim mrežama Facebook i Instagram blokirani su nalozi dvema italijanskim neo-nacističkim grupama i pojedinim njihovim članovima, jer su prekršili pravilo neširenja mržnje, saopštila je kompanija Facebook u čijem vlasništvu je i Instagram.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/duiwoy
Ilustracija / Foto: Depositphotos/duiwoy

Blokirani su nalozi grupama Kazapaund i Forca Nova koje su zastupale krajnje desničarske ideologije , a koje su u Italiji pojačale svoje profile vodeći anti-migrantske kampanje, prenosi Rojters.

"Ljudi i organizacije koje šire mržnju ili napadaju druge na osnovu toga ko su nemaju mesto na Fejsbuku i Instagramu", navela je kompanija Facebook.

Lider grupe Kazapaund Simone di Stefano osudio je tu odluku rekavši da se radi o kršenju italijanskog zakona.

"Pljunuli su u lice demokratiji", napisao je na Twitteru Di Stefano, čija je grupa na Fejsbuku imala 250.000 pratilaca.

Prema njegovim rečima, osim profila grupe, ugašen mu je i privatni nalog na kome je imao 140.000 pratilaca.

Sa druge strane lider grupe Forca nova Roberto Fjore rekao je da će ta grupa odgovoriti na taj potez uličnim protestima.

Pristalice te dve grupe su protestvovale ispred parlamenta zahtevajući prevremene izbore, a neki od njih su snimljeni kako podižu ruku i salutiraju na način na koji su to radili fašisti.

Internet

Viber predstavio novu funkciju

Viber, jedna od vodećih plaformi za razmenu poruka na svetu, predstavila je novu funkciju - "Kreiraj svoj stiker" koja omogućava korisnicima da dizajniraju i kreiraju svoje personalizovane stikere i pakete stikera.

Internet petak 20.09. 14:56 Komentara: 2
strana 1 od 7 idi na stranu