Odbacili ste WhatsApp? Možda bi, ipak, trebalo još jednom da razmislite o tome!

Da Facebook priprema velike promene u vezi sa aplikacijama za razmenu poruka poznato je već duže vreme. Čini se, međutim, da bismo uskoro mogli da vidimo i prve konkretne promene.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos / Mactrunk
Foto: Depositphotos / Mactrunk

Prema informacijama koje su procurile u javnost, prva aplikacija koja će doživeti velike promene, a koje bi se pritom mogle svideti korisnicima, je WhatsApp.

Nova verzija WhatsAppa bi korisnicima mogla da ponudi korišćenje istog naloga na različitim uređajima, što bi WhatsApp pretvorilo iz mobilne u pravu multiplatformsku aplikaciju. To bi, u prevodu, značilo da je moguće koristiti WhatsApp sa istim nalogom na iPadu, iPhoneu, računaru i Android uređajima, piše sajt WABetaInfo.

WhatsApp aplikacija za računare, koju su korisnici do sada morali da autorizuju putem telefona, postala bi samostalna aplikacija, što znači da više ne bi bilo potrebno povezivati WhatsApp nalog i broj telefona.

Nova verzija WhatsAppa bi, takođe, trebalo da poboljša privatnost i ojača enkripciju između pošiljaoca i primaoca poruka, prenosi Zimo.

Jedina mana nove verzije? Nije poznato kada će ona biti dostupna korisnicima. Međutim, s obzirom na najave iz Facebooka i plan za ujedinjavanje platformi za dopisivanje, to bi se čak moglo dogoditi i u narednih nekoliko nedelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.