Dončić i Egzum prejaki za Voriorse

Košarkaši Dalasa savladali su u San Francisku Golden Stejt Voriorse rezultatom 132:122 u meču u kojem su vodili od prvog do poslednjeg minuta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP/John Hefti
Foto: Tanjug/AP/John Hefti

Osim početnih 4.0 za domaći tim, gosti su od trenutka kada su preuzeli vođstvo (7:4) kontrolisali utakmicu, još jednu koju je obeležio Luka Dončić.

Slovenački košarkaš bio je za dva skoka "kratak" za tribl-dabl, a uz to je u najvažnije statističke kolone upisao 39 poena i 10 asistencija.

Polako ali sigurno Dončić u Danteu Egzumu dobija najvažnijeg napadačkog aduta. Bivši košarkaš Partizana bio je drugi strelac ekipe sa 19 poena za 34 minuta.

Odigrao je vrlo racionalno, 3/5 je šutirao za tri, iz igre ukupno je imao 8/12.

Trener gostiju Džejson Kid svedočio je sjajnoj timskoj partiji njegove ekipe u kojoj su šestorica igrača imala dvocifreni košgeterski učinak. Osim Dončića i Egzuma, važne role imali su Džoš Grin sa 18 poena, Tim Hardavej Džunior sa 16, Derek Lajvli sa 12 i Grent Vilijams sa 10 poena.

"Zaista sjajna timska pobeda, i ofanzivno i defanzivno smo odradili odličan posao na mestu gde nije lako pobediti", hvalio je svoje igrače Kid nakon utakmice.

Naravno, prednjačio je kao i obično Dončić koji je 29 od svojih 35 poena postigao u drugom poluvremenu.

Teksašani su sada na učinku 19-14, dok su Voriorsi nakon trećeg uzastopnog poraza na odnosu pobeda i poraza 15-17.

Na drugoj strani Stef Kari je pokušao sve ne bi li njegov tim uhvatio priključak za protivnikom međutim to nije bilo moguće ovog puta. Kari je na kraju meč završio sa 25 poena.

Kris Pol je postigao rekrod ove sezone, 24 poena, i taj učinak postavio ga je na posebno mesto NBA istorije - postao je 37. igrač u povesti najjače lige sa postignutih 22.000 poena.

Jedan od razloga poraza Golden Stejta definitivno je očajno šutersko veče Kleja Tompsona koji je postigao samo 3 poena (1/11 iz igre). U poraženom timu Trejs Džekson Dejvis je upisao rekord karijere sa 17 poena, dok je Džonatan Kuminga doneo 16 golden Stejtu.

Što se samog meča tiče, prelomni momenti bili su serija Dalasa 13:0 početkom druge deonice, odgovor Voriorsa je bila njihova serija 12:0, da bi potom Dončić sa svojih 14 poena u trećoj deonici usmerio put ka pobedi.

Rezultati

Detorit - Toronto 129:127
Indijana - Njujork 140:126
Čikago - Filadelfija 105:92
Minesota - Los Anđeles Lejkers 108:106
Golden stejt - Dalas 122:132

Пласман обезедио Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Jović: Želim da igram

Srpski košarkaš i igrač Majamija Nikola Jović izjavio je nakon utakmice sa Golden Stejtom, da želi da igra i da zna da je trenutno u procesu učenja.

NBA petak 29.12. 15:00 Komentara: 9
prethodna strana 1 / 40 sledeca idi na stranu