Jović od posmatrača do startera – trojka preko Markanena VIDEO

Košarkaši Jute savladali su Majami rezultatom 117:109 u poslednjoj utakmici NBA lige koju će dva tima igrati ove godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ono što je za srpsku javnost bitnije jeste da je Nikola Jović posle dobre partije protiv Golden Stejta meč u Solt Lejk Sitiju započeo u startnoj postavi.

Mučio se Jović da se probije u rotaciju ekipe sa Floride uprkos izjavama trenera Erika Spolstre u kojima je govorio da mu veruje i vidi njegov napredak.

Jović je i novu priliku iskoristio i za 10-ak minuta na terenu postigao šest poena pogodivši oba šuta za tri poena. Od toga jedan iz samog ugla i to preko visokog Laurija Markanena, nakon čega je lopta odlučila da uđe u koš posle dugog nećkanja.

Ušao je mladi košarkaš brzo u problem sa faulovima pa zbog toga nije zabeležio značajniju minutažu, ali je i pored toga uspeo da uhvati dva skoka i ima jednu asistenciju.

Naravno, u njegovom proboju među startnih pet ima i do brojnih povreda u ekipi Hita, ali ono što je najvažnije jeste da Jović koristi svoju šansu.

U njegovom timu je najefikasniji bio Bem Adebajo sa 28 poena i 16 skokova, dok je Tajler Hiro imao 25 poena, šest skokova i šest asistencija.

Kod Jute se istakao Kolin Sekston sa 22 poena i pet skokova, odnosno Kejonte Džordž sa 21 i Keli Olinjuk sa 19 poena i 10 skokova.

Meč je prelomljen u pri vođstvu 96:93 za Majami kada je Džon Kolin pogodio trojku koja je otvorila seriju Džeza 15:4.

Ovo je ujedno bio i prekid pobedničkog niza Majamija i 13. poraz u sezoni. Trenutno su peti na Istoku, dok je Juta 12. na Zapadu.

U narednoj rundi Juta dočekuje Dalas, dok će Majami put Los Anđelesa na duel sa Klipersima.

NBA, rezultati
Juta – Majami 117:109
Detroit – Toronto 129:127
Indijana – Njujork 140:126
Minesota – LA Lejkers 108:106
Golden Stejt – Dalas 122:132

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Jović: Želim da igram

Srpski košarkaš i igrač Majamija Nikola Jović izjavio je nakon utakmice sa Golden Stejtom, da želi da igra i da zna da je trenutno u procesu učenja.

NBA petak 29.12. 15:00 Komentara: 9
prethodna strana 1 / 40 sledeca idi na stranu