Tenzije u svlačionici Baksa – Portis galamio na trenera i saigrače

Nakon poraza od Indijane u polufinalu Kupa (128:119) pojačalo se nezadovoljstvo u taboru Baksa, a bilo je i teških reči u svlačionici, prenose američki mediji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

Jedan od najiskusnijih u timu Bobi Portis bio je najglasnij, navodno se i verbalno sukobio sa trenerom Adrianom Grifinom, a imao je šta da kaže i saigračima.

Novinar Bličer Riporta Kris Hejns izneo je u javnost deo atmosfere iz svlačionice Milvokija posle poraza u Las Vegasu.

Kada velika očekivanja tresnu o pod, dešavaju se situacije kao ova u Milvokiju.

Favorizovani Baksi, od ovog leta jači za super zvezdu Demijena Lilarda, ali i slabiji za jakog defanzivnog aduta Džrua Holideja, ostali su bez prvog trofeja u sezoni, manje važnog, ali to ne menja suštinu - igra ekipe ne funkcioniše najbolje.

O tome svedoči, na kraju krajeva, i poraz od tima koji ne spada u krug najvećih favorita za najviši plasman.

Velika očekivanja imali su Baksi od ovog meča i upravo zato je poraz teško pao ekipi, a najviše, izgleda, Bobiju Portisu, koji je, prema saznanjima Hejnsa, imao žustar razgovor sa trenerom Grifinom i većinom saigrača.

Jasno je šta je bio povod da se Portis obrati svlačionici - 15 više ofanzivnih skokova Indijane i 27 poena nakon drugog napada.

Ovaj statistički parametar više od bilo čega govori u prilog o tome da energija i želja nisu bili na najvišem nivou kod igrača Milvokija koji su, uprkos dobrim napadačkim rolama Janisa, Lilarda, Mildtona i Lopeza, izgubili ovaj meč.

Portis je, zapravo, najviše bio ljut na saigrače, manje je imao šta da prebaci Grifinu koji je, kako prenose mediji, na pravi način primio Portisove reči.

Na kraju je i Janis Adetokumbo, pred novinarima posle meča, govorio o određenim problemima sa kojima se trenutno nosi ekipa. Ne beži od njih.

"Imamo neverovatan talenat, ali moramo biti bolje organizovani. Ponekad imam osećaj da nismo dobro organizovani uopšte, da nismo nikako organizovani. Ne znamo šta želimo da radimo u napadu i ne vraćamo se nazad dovoljno brzo. Hemija u ekipi mora da bude bolja, radimo na tome, imamo nove igrače koje još uvek upoznajemo. Moramo upoznati njihov kvalitet, mane... Nije kao prethodnih sezona kada smo praktično bili ista ekipa godinama. Sada mi se čini ponekad da gubimo samo zato što mislimo da imamo mnogo dobar tim, dobre igrače, i da će nam protivnici dati pobedu. Ali nije tako. Moramo biti bolji, moramo izaći na teren i uzeti pobedu. Individualno smo sjajni, ali ako se ne borimo i ne takmičimo, niko nas neće poštovati", poručio je Adetokumbo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Jović: Želim da igram

Srpski košarkaš i igrač Majamija Nikola Jović izjavio je nakon utakmice sa Golden Stejtom, da želi da igra i da zna da je trenutno u procesu učenja.

NBA petak 29.12. 15:00 Komentara: 9
prethodna strana 1 / 40 sledeca idi na stranu