"Supertim" Klipersa je nedorastao Karijevoj "bandi" VIDEO

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa su savladali Los Anđeles Kliperse rezultatom – 120:114.

A.S.Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Scott Strazzante/San Francisco Chronicle via AP
Foto: Tanjug/Scott Strazzante/San Francisco Chronicle via AP

Voriorsi su pobedom preskočili Kliperse na tabeli i sada su 10. sa skorom 9-10, dok je ekipa iz Los Anđelesa 11. sa 8-10.

Ekipa Golden Stejta je do pobede došla timskom igrom, čak sedam igrača je upisalo dvocifren učinak.

Posle izjednačenih uvodnih minuta, Voriorsi su napravili 11:3 seriju u završnici prve četvrtine i došli do vođstva +7 (31:24). Nisu ispuštali prednost do poluvremena, a u jednom trenutku je bilo i maksimalnih +18 (55:37).

Ipak, do kraja prvog dela igre Klipersi nisu mogli da se vrate na jednocifren zaostatak – 60:51.

Voriorsi nisu ispuštali vođstvo do kraja meča, iako je prednost varilala. Klipersi su bili najbliži preokretu na startu treće deonice, kada su prišli na -4 (64:60), ali nisu uspeli da ugroze domaću ekipu.

Na kraju je ekipa iz San Franciska bez većih problema privela meč kraju – 120:114.

Najraspoloženiji u ekipi Golden Stejt Voriorsa, bio je Stef Kari sa 26 poena, sedam skokova i osam asistencija, pratio ga je Klej Tompson sa 22 poena i šest skokova.

Džonatan Kuminga je ubacio 17 poena uz šest skokova i tri asistencija, a po 13 poena su postigli Brandin Podziemski (8sk), Drejmond Grin (5sk, 5as), Dario Šarić (5sk, 5as), kao i Mozes Mudi.

Kod Klipersa se istakao Kavaj Lenard sa 23 poena i sedam skokova, pratio ga je Ivica Zubac sa dabl-dabl učinkom, 18 poena i 13 skokova, Džejms Harden je upisao 18 poena, tri skoka i sedam asistencija.

Dabl-dabl su ostvarili i Pol Džordž sa 15 poena i 10 asistencija, kao i Rasel Vestbruk sa 14 poena, 11 skokova i šest asistencija.

U narednom meču će se sastati iste ekipe, samo što će domaćin biti ekipa iz Los Anđelesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Jović: Želim da igram

Srpski košarkaš i igrač Majamija Nikola Jović izjavio je nakon utakmice sa Golden Stejtom, da želi da igra i da zna da je trenutno u procesu učenja.

NBA petak 29.12. 15:00 Komentara: 9
prethodna strana 1 / 40 sledeca idi na stranu