Tripl-dabl Jokića – Denver spremio "metlu"! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesotu Timbervulvs 120:111, u trećoj utakmici prve runde plej-ofa Zapadne konferencije.

PTIzvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Abbie Parr
Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Nagetsi, koji vode 3-0, veoma su blizu da uruče "metlu" TImbervulvsima, odnosno da seriju završe sa maksimalnih 4-0.

Nikola Jokić ostvario je tripl-dabl, a utakmicu je završio sa 20 poena, 11 skokova i 12 asistencija, dok je iz igre šutirao sjajnih 9-13.

Najefikasniji u ekipi Nagetsa bio je Majkl Porter junior sa 25 poena, Džamal Marej je imao 18 i devet asistencija, dok su dvocifreni bili Poup i Gordon sa 14 poena, kao i Braun sa 12.

Kod Vulvsa se istakao Edvards ubacivši 36 poena, Tauns je dodao 27, a Gober je imao dabl-dabl, 18 poena i 10 skokova.

Ekipa Minesote nešto je bolje otvorila utakmicu, što se i očekivalo s obzirom da su u duel ušli sa 0-2 u seriji, te se znalo da im je ovaj susret ključan za nastavak borbe u prvoj rundi plej-ofa.

Ipak, Denver je imao odgovor, Jokić je igrao sjajnu od početka i na kratku pauzu otišlo se sa nerešenim rezultatom, 28:28.

Nagetsi su odbili nalet Vulvsa u prvoj četvrtini, a zatim su u drugoj, i generalno u nastavku meča, pokazali zašto su prvoplasirana ekipa Zapada i zašto ih smatraju za ekipu sa šampionskim ambicijama.

Došli su do dvocifrene prednosti (45:58), preuzeli potpunu kontrolu nad utakmicom, ali nisu slomili otpor rivala. Minesota se dobro držala i do poluvremena je smanjila na -6, 55:61.

Tokom trećeg perioda, izabranici Majka Melouna uspešno su održavali prednost i u trenucima kada Nikola Jokić nije bio na parketu. Srpski košarkaš je zbog četvrte lične greške presedeo pola četvrtine, što nije omelo njegove saigrače.

Snaga Denvera u ovoj seriji je što svi košarkaši "isporučuju", odnosno igra ekipe izgleda sasvim dobro u momentima kada Jokić nije u igri.

Minesota je pokušavala na trenutke, Edvards je igrao sjajno, ali Nagetsi su uvek imali odgovor. Sjajnu ulogu imao je i "ruki" Kristijan Braun koji je ubacio devet poena i bilo ga je svuda na terenu. Takođe, i Džef Grin dao je dobar doprinos sa klupe ubavicši osam poena.

Denver je rutinski priveo utakmicu kraju i sada su veoma blizu polufinala Zapada. Četvrtka utakmica igra se u noći između nedelje i ponedeljka u 03.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Plej-of Džimi

Zvezda Majamija Džimi Batler svake godine, negde u ovo vreme, postaje ponajbolji igrač lige.

NBA četvrtak 27.04. 09:05 -> 13:54 Komentara: 7

Adio, Milvoki

Košarkaši Majamija plasirali su se rano jutros u polufinale Istočne konferencije u NBA ligi.

NBA četvrtak 27.04. 08:00 Komentara: 57
prethodna strana 1 / 52 sledeca idi na stranu