Denver dobio rivala u plej-ofu – kompletiran kostur

Košarkaši Minesote i Majamija zauzeli su poslednja dva mesta u plej-ofu NBA lige za sezonu 2022/23.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Timbervulvsi su slavili protiv Oklahome ubedljivo rezultatom 120:95 i tako sprečili mladi tim u izgradnji da napravi još veći podvig.

Minesota je posle nešto boljeg starta Oklahome preuzela inicijativu u drugoj deonici, da bi u potpunosti slomila otpor protivnika tokom drugog poluvremena tokom kog su imali i maksimalnih +29.

Pobednički tim je predvodio Karl Entoni Tauns sa 28 poena, 11 skokova i tri asistencije, dok je povratnik Rudi Gober takođe ostvario dabl-dabl sa 21 poenom i 10 skokova.

Svoj doprinos je dao i Entoni Edvards sa 19 poena, 10 skokova i šest asistencija, a dvocifreni su bili još Konli sa 14, odnosno Aleksander-Voker i Anderson sa po 12 i 11 poena.

Kod protivnika je Šaj Gildžis-Aleksander bio najefikasniji sa 22 poena, ali uz samo 5 od 19 iz igre te u bukvalnom značenju ne opravdava taj atribut. Pored toga je imao sedam skokova i tri asistencije. Lugenc Dort i Džejlen Vilijams su dodali po 17 poena.

Minesota će u prvoj rundi igrati protiv Denvera za koji nastupa srpski centar Nikola Jokić, a prvi meč se igra u ponedeljak ujutru od 04:30 časova.

U drugom susretu večeri, Majami je savladao Čikago rezultatom 102:91 i tako opravdao ulogu favorita.

Bulsi su loše otvorili meč i već u prvoj deonici imali zaostatak od 14 poena koji je održavao protivnika sa Floride u prednosti sve do pred kraj treće deonice. Tada kreće nalet gostiju iz Ilinoja koji u poslednjih 12 minuta stižu i do pet poena prednosti, njihove najveće na meču, ali su do kraja meča na 21 poen protivnika postigli samo šest.

Ekipu Hita je predvodio raspoloženi duo Batler-Strus sa po 31 poenom. Pored njih je bio dvocifren samo još Tajler Hiro sa 12 poena, osam skokova i sedam asistencija.

U timu Čikaga se istakao Demar Derozan sa 26 poena i devet asistencija. Crnogorski centar Nikola Vučević je meč završio sa 12 poena i devet skokova.

Majami će u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv najbolje ekipe Istoka – Milvoki Baksa.

Od ranije su poznati i ostali parovi. Plej-of će otvoriti Filadelfija i Bruklin u subotu od 19 časova po srednjeevropskom vremenu, a dva i po sata nakon toga će na teren istrčati Bogdan Bogdanović čiji će Atlanta Hoksi pokušati da iznenade Boston Seltikse.

Poslednji par u toj konferenciji su Njujork Niksi i Klivlend Kavalirsi.

Na Zapadu, pored meča Denvera i Minesote, ponajveću neizvesnost obećava duel Los Anđeles Klipersa i Finiks Sansa. Golden Stejt Voriorsi idu na Sakramento Kingse, dok će Los Anđeles Lejkersi svoju šansu tražiti protiv Memfis Grizlisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Plej-of Džimi

Zvezda Majamija Džimi Batler svake godine, negde u ovo vreme, postaje ponajbolji igrač lige.

NBA četvrtak 27.04. 09:05 -> 13:54 Komentara: 7

Adio, Milvoki

Košarkaši Majamija plasirali su se rano jutros u polufinale Istočne konferencije u NBA ligi.

NBA četvrtak 27.04. 08:00 Komentara: 57
prethodna strana 1 / 52 sledeca idi na stranu