1. Људи, не заборавите зашто је Денвер 1 на западу и како је играо када је играо у форми. Ако буду тако играли против Минесоте, лаганих 4-0 или 4-1. Још ови без Мекданијелса и Рида, док Гобер није ни изблиза онакав какав је био. Лагана рунда за Денвер.
    (Skid, 15. april 2023 23:37)

    # Link komentara

  2. Ukratko-na istoku Bucksi i Celticsi prolaze sigurno,76ersi ce se namuciti ali proci Netse,dok NYK i Cavsi resavaju u utakmici broj 7(verujem da su Knicksi blagi favoriti)...a na zapadu je sve moguce pa i to da svi timovi koji nemaju prednost domaceg terena prodju dalje-Denver zbog povreda visokih igraca Minnesote blagi favorit i prolazi jedva(utakmica broj 7),Lakersi i Warriorsi na iskustvo samaraju Memphis i Sacramento a Clippersi i Phoneix ce biti apsolutni derbi prve runde,prednost Clippersima zbog mnogo duze klupe-u 7 utakmica ide ta serija i nekako izgleda da ce biti mnogo produzetaka tu,jako neizvesno.
    (Marko 666, 15. april 2023 15:45)

    # Link komentara

  3. Minesotu će proći 4 1,mozda ih čak i pometlaju, ali protiv Finiksa bas teska priča, moguće da če opet biti metla. Mnogo su jaki bili bez Durenta, a sa Durentom su uz Gs i Milvoki favoriti za prsten. Jos im se Durent uklopio u igru, ne srlja toliko, nemaju poraza sa njim. Jokicu generalno najmanje lezi Ejton, her očito zna kako da ga brani. Neko je lepo napisao za Portera, klasican šuter, i nista vise od toga. Marej će od 4 utakmice da odigra jednu dobro, ali će ostale 3 da bude ispod 33% šuta iz igre. Gordon u velikom padu forme, dugo nije odigrao neki dobar meč, ali generalno jedini igrač koji je dobar sa obe strane terena. Finiks je pokazao da moze da zatvori Jokića, i tu je Denveru kraj.
    SporCki pozdrav!
    (Papadubi, 15. april 2023 13:58)

    # Link komentara

  4. Ma šta kukate, koji bi to tim bio lakši protivnik? Da se Oklahkoma nekako ušunja među 8 nije bilo baš realno. Od ovih ostalih, Lejkersi su opasniji kad su zdravi, uz to Dejvis po pravilu pravi probleme Jokiću. Finiks ima kvalitet i dugu klupu, možda čak prvi favoriti zapada. Variorsi uigrana momčad, dugo su zajedno, igraju prljavu odbranu, imaju vrhunske šutere i iskustvo. Klipersi krcati na svim pozicijama, Memfis ima iza sebe odličnu sezonu, Sacramento u naletu i najveće iznenađenje lige. Ne možeš da očekuješ lake protivnike u plej-ofu, a i bolje je ovako, da se ne opuste, ionako su previše odmarali.
    (milan11, 15. april 2023 12:40)

    # Link komentara

  5. minesotu bi trebalo da prodju bez prevelike drame, ali to je to. nema dnever materijal za titulu. zao mi samo sto ce posle zbog toga da omalovazavaju jokica, a naravno da nece ispasti zbog njega.
    porter je trojkas - jednodimenzionalan igrac. marej ni pre povrede nije bio ol star igrac, a sada je tezak prosek bas. ostali nisu vredni ni komentarisanja. trejdovi za brajanta i dzeksona promasena prica. brajant 0, a redzi -. bolje da im ne igra niko nego da im igra redzi dzekson. jedino je gordon ozbiljan plejof igrac, ali nista vise od toga. daleko je od nekog superestara kakav je jokicu neophodan za finale i prsten.
    veliko finale finiks - milvoki. sve drugo bi bilo ogromno iznenadjenje.
    (zigi, 15. april 2023 12:28)

    # Link komentara

  6. Sada očekujemo kuknjavu u stilu: sudije ne postuju joku i denver, mala fransiza, porter divljak, mareju prevelika plata, ne moze joka sam...:))
    (Gaston, 15. april 2023 12:22)

    # Link komentara

  7. Kako mi je krivo zbog Oklahome ali realno oni nemaju kvalitet za vrh NBA lige odnosno za doigravanje. Nisam gledao ali izgleda da je Minesota radila baš ono što je trebao i Nju Orleans da radi a to je da maksimalno eksploatiše skoro pa nepostojeću unutrašnju liniju Oklahome. Nadam se da će Oklahoma dovesti sledeće sezone centra koji će barem moći da se izbori sa protivničkim centrom i pokupi promašaje protivnika. U suprotnom treba pitati trenera i gazdu šta oni pokušavaju da urade sa ovom ekipom i koja je svrha Oklahome u NBA? Trenutno izgledaju kao ekipa čiji je jedini cilj da pomogne igračima da se što lakše prilagode na NBA i premoste razliku između koledž košarke i NBA i pravo je čudo što su bili na utakmicu od igranja u doigravanju.
    (smeh, 15. april 2023 12:22)

    # Link komentara

  8. Моје предвиђање: Тек када Минесота поведе 3:1 Малоун ће избацити Грина из ротације, које ће до тада играи 20+ минута.
    Да ли ће успети да преокрену, остаје да се види.

    Најслабија карикаа Денвера је Малоун. Једноставно нема осећај за игру. Не зна да реагује правовремено. Ако не крене по плану требају му 2-3 утакмице да нешто промени.

    Али добро, можда је Малоун нешто научио па нека ме разуври и добију 4-0 или 4-1.
    (јд123, 15. april 2023 12:20)

    # Link komentara

  9. Neće biti ni teško ni čupavo, s razlogom je Denver prvi a Minesota osma. I ne, Minesota nema dva vrhunska centra. Ima jednog koji je kobajagi dobar defanzivac a Jokić ga godinama urniše i imaju drugog koji je centar koliko i Fakundo Kampaco, ćoškari oko trice, leđima nije smeo ni Ostina Rivsa da pokuša da reši.
    (Betonka, 15. april 2023 12:01)

    # Link komentara

  10. @Milan

    Nema šanse da Minesota dobije. Zar nisi pročitao komentare stručnjaka koji navode da Denver osvaja titulu?
    (Trol, 15. april 2023 11:46)

    # Link komentara

  11. Pa Jokić i većina startera odmaraju zadnjih mesec dana da bi spremni dočekali plej of.E sad ako dobijaš 50 miliona po sezoni i odmaraju te mesec dana i uspeš da ispadneš u prvom kolu onda si kanta.Ja u firmi ne mogu dan godišnjeg da dobijem kada mi treba,a ne mesec dana sve plaćeno.I na kraju ako ispadne u prvom kolu,to je najkasnije 10. maj Jokić je slobodan sve do septembra,a sezona počinje 20-og oktobra,dajle bajo moj laganica minimum 5 meseci lagana dvokolica,pecanje,odmor na Maldivima i idemo malenaaa.Sramota.
    (Mandrak, 15. april 2023 11:14)

    # Link komentara

  12. Minesota ima 5 igraca i to je to. Kad Denver krene da melje ovi ce posustati. 4:1.
    (D, 15. april 2023 10:57)

    # Link komentara

  13. Definitivno veoma interesantna serija, koja će baš zbog aktuelnog narativa oko MVP nagrade i drugih okolnosti biti veoma teška za Denver. Ovo je biti ili ne biti za tim. Ako prođu, biće veoma opasni za sve i jedan od favorita za veliko finale, a ako izgube, sledi rasformiranje ekipe. Nema sredine.
    Nadam se da će Nikola biti mirne glave (suđenje, provokacije, MVP priča...), a ostali makar korektni i tada sigurno prolaze.
    (Waldorf & Statler, 15. april 2023 10:56)

    # Link komentara

  14. Iskreno, ne bih se previše iznenadio da Minesota dobije ovu seriju.
    (Milan, 15. april 2023 08:34)

    Ja bih se iznenadio, jer su komentatori ovde potvrdili da su sve karte bacene na plejof i zato se svesno odustalo od MVP trke uz opustanja ritma u zavrsnici. Pa nece valjda Denver ostati i bez MVP i jos da ispadne na pocetku plejofa. Onda ce im ovo biti sezona slabija od prethodnih, iako su zavrsili na 1. mestu konferencije.
    (Robert, 15. april 2023 10:50)

    # Link komentara

  15. Milvoki i Woriorsi najlakši raspored do finala konferencije
    (Ljunberg, 15. april 2023 10:35)

    # Link komentara

  16. Jokic ce da izdominira i Gobera i KAT-a skoro sigurno ali da li ce ostatak cirkusa da ubada otvorene suteve to je veeeeeeliki znak pitanja. Licno mislim da nece i da im je sledeca runda max ako uopste prodju ovo...ne moze se bez jos jednog all star igraca koji bi pored Nikole bio oslonac i vodja u timu. Milionski ugovori od malo iznad prosecnih igraca poput Mareja i Portera ne mogu napraviti all star nadserijske igrace.
    (bruder, 15. april 2023 10:33)

    # Link komentara

  17. Da su dobili Lejkerse kukali bi da imaju AD, Lebrona,da su izvukli Sanse kukali bi da imaju KD,CP, Bukera,Ejtona...da su izvukli Sacramento kukali bi da Sacramento igra opasno ove sezone...sve u svemu uvek neki " problem" za mocni Denver...Najbolje da su izvukli FMP...onda bi cela Srbija mirno spavala.

    Ako su zavrsili prvi u zapadnoj konferenciji to moraju da i opravdaju bez obzira koga izvukli, ako puknu od Minesote u prvom kolu onda su obican k...na biciklu od tima...jako jednostavno.
    (Sa mladine strane, 15. april 2023 10:25)

    # Link komentara

  18. Izbacuju Denver najverivatnije.
    (Rajkovic, 15. april 2023 10:23)

    # Link komentara

  19. Denver se na leđima Jokića, švercuje već nekoliko sezona. Sada tome dolazi kraj. Svi su zdravi, prvi su na zapadu, odmorili su poslednjih nekoliko utakmica, kockice su se poslagale. Sve sem finala smatraće se neuspehom i tražiće se krivac.
    Dvostruki a možda i trostruki, uzastopni MVP pokazao je a zatim i dokazao da je trenutno jedan od najboljih košarkaša na svetu. Komentari i komentari koji mu to osporavaju i omalovažavaju su pre svega subjektivni i maliciozni. Momak je kao čovek i sportista pokazao, dokazao i potvrdio svu svoju veličinu u poslednjih nekoliko utakmica.
    Ne dođu li do finala, mora će da poče da se ponaša kao supetstar što on i jeste.
    (tata, 15. april 2023 10:23)

    # Link komentara

  20. Može zavarati na "prvu" taj skor iz regularnog djela sa Vulvsima jer npr. znamo da je zadnja utakmica sa njima bila 24 časa u odnosu na prethodnu tako da pola tima Denvera nije ni putovalo u Mineapolis i već su čvrsto držali prvo mjesto na zapadu. Minesota je tim koji ima najgoru moguću reputaciju kad je "stani-pani". Oni su franšiza koja garantovano loše prolazi u trejdovima, loše bira na draftu itd. Minesota po imenima trenutno ima korektan tim ali nakon dolaska Gobera oni nisu pokazali nikakav napredak u igri, vrlo vrlo često bez ideje u igri, onaj poraz od Lejkersa pre neku noć ono je bio horor kako su igrali u zadnjih 5 minuta i produžecima kad se lomilo. Dobiće ovo Denver, svjež i odmoran, sa laganih 4-1, eventualno 4-2!
    (Gaj Kasije Longin, 15. april 2023 10:07)

    # Link komentara

  21. Da je Minesota kompletna, verovatno bi tu bila dosta veća frka baš zbog KAT-a i Gobera koji kao da su spojeni sa ciljem da naprave problem Jokiću na oba kraja terena. Obojica protiv Jokića igraju uvek maksimalno motivisani. KAT, zato što je oduvek smatrao da je on trebao da se nalazi u toj nekoj Jokićevoj ulozi u okviru NBA i da je nekako skrajnut bez razloga, a Gober zato što ga je Jokić rasturio više puta u nekim međusobnim duelima i pored toga što je ovaj bio defanzivac godine u NBA.
    Ali bez obzira na sve to, u ovoj situaciji, kada im fali ta neka dubina u timu, ne verujem da mogu nešto više da urade protiv kompletnog Denvera.
    Ovo će možda samo biti jedan manje tipičan PO duel za Denver, gde će verovatno neko drugi dominirati u Denveru pored ili umesto Jokića koji će imati najteži zadatak.
    (posmatrač, 15. april 2023 09:43)

    # Link komentara

  22. Levin je podbacio, mada je i Hero. Ali je zato Strus odlepio i to je bilo to. Obe je dobio tim koji je domaćin i imao je dan više odmora.
    Samo, s ovom rotacijom Majami nema način da ijednu dobije Milvoki. Jel zna neko šta je sa Jovićem? Njegovih i 5 minuta bi bilo bitna ispomoć protiv Janisa, što fizički što zbog faulova.
    A što se tiče "strašne" Minesote - o čemu vi to? Oni nemaju šutera spolja. Edvards je dobar fizički ali nema spretnost u rukama. Konli se proslavio protiv Lejkersa inače nije nikakav bauk. Minesota je i igrala dve dodatne utakmice a i imaju dva iz rotacije manje. Denver može da izgubi jer svako može, a oni posebno. Ali ako spram ovih nisu favoriti nisu nigde. Naprotiv moraju dobiti i to bar 4-1 da ostanu sa izgledima za dalje.
    (znanje-imanje, 15. april 2023 09:38)

    # Link komentara

  23. Sećam se Jokićevih 40+ poena protiv Gobera, ono, ako bismo premotali malo po statistici, mislim da ga redovno uništava zadnje 2-3 godine. Gober nije ni blizu igraču kakav je bio ranije u Juti. Tauns sa druge strane odigrao protiv Lejkersa tri sjajne četvrtine, i onda se ugasio. Na kraju se sklanjao da ne dobije loptu pod košem, protiv nižih igrača. Svaki tim je dobar, naravno, ali Denver bi ovo morao da dobije u pet utakmica max. Pogotovo što su odmarali dve zadnje nedelje i svi su zdravi.
    (Mendi, 15. april 2023 09:28)

    # Link komentara

  24. Ne može da bude lako. Iskreno, gornji deo kostura zapada je slabiji od donjeg, tako da su imali i sreće.
    (sveok, 15. april 2023 09:23)

    # Link komentara

  25. Nagrabusio je Jokic.
    (Aleksandar, 15. april 2023 09:22)

    # Link komentara

  26. E moji Srbi sanjate titulu denvera a kazete bice teško protiv minesote...
    (Nba true fan, 15. april 2023 09:20)

    # Link komentara

  27. Jokić će uraditi svoje preko Gobera i Taunsa, ne brinem. Šta će ostali da čine, brinem.
    (blabla, 15. april 2023 09:18)

    # Link komentara

  28. Edwards upamtite to prezime :(
    (nebrinižikoti, 15. april 2023 09:17)

    # Link komentara

  29. Denver "mora" dobiti prvu utakmicu bar na svježinu ako ništa drugo jer su odmorniji od igrača Minesote.

    Kako je napisao maloprije @DraganBorča , najveći rizik za Denver je Meloun i njegovo prilagođavanje na situaciju koja je na terenu.

    Ako Grin bude igrao 20+ minuta a od toga 10-11 u kontinuitetu od pola prve do pola druge četvrtine postoji opasnost da Denver udje u rezultatski minus .
    U ovoj seriji trebaju igrati i ostali visoki igrači sa klupe, pogotovo Votson, i da se svi mijenjaju u čuvanju Taunsa prvenstveno
    (Arm, 15. april 2023 09:12)

    # Link komentara

  30. To je to, nazalost, prvo veliko iznenadjenje ce biti ispadanje Denvera od Minesote koja im uzima meru redovno poslednje 2 sezone.

    Bice svakako za uzivanje u kosarkaskom smislu tih 5-6 utakmica koliko ce Minesoti trebati da ih izbaci i onda se nadam ciscenju - odlazak Melouna i trejd Mareja + par igraca ili pikova za nekog all star igraca koji ce im pomoci da, kako kazu u USA, go over the hump, kao sto su Holidej i Midlton pomogli Janisu. Ne moze Jokic 3 godine za redom da nosi tim, mnogo je.

    Posto od Denvera nema nista, drzim palceve Sakramentu, kao ranih 2000-ih.
    (Western Devil, 15. april 2023 09:11)

    # Link komentara

  31. Po meni najgori mogući protivnik za Nagetse. Mislim da su ih i u regularnom delu dobili tri puta ako se ne varam. Gober i KAT će biti ozbiljan izazov za Nikolu, a i sa spoljnih pozicija nisu uopšte naivni. Iskreno, ne bih se previše iznenadio da Minesota dobije ovu seriju.
    (Milan, 15. april 2023 08:34)

    Nisu, skor je 2-2, tada je još Russel bio u ekipi ( igrali su sve u januaru i februaru ) ali sve četiri Minesota je bila bez Townsa… Sada je on tu, plus imaju iskusnog Konlija, Towns da nije upao u frku sa faulovima možda bi i uspeli pobediti Lejkerse u prošloj. No svakao biće izazov, sa Townsom i Goberom će Jokic imati posla, tu će se videti da li Marej i MPJ sposobni , Nikola će imati pomoć od Gordona u reketu nema sumnje, ali biće tokom serije i potreban Jordan sigurno.
    (JPR, 15. april 2023 09:07)

    # Link komentara

  32. Jako težak matchup za Jokića. Minesota ima dva vrhunska centra Karl Entoni Taunsa i Gobera. Faktički su pravili tim da dominiraju ispod koša i da mogu da se suprostave u PO igračima poput Jokića i Embida. Dotatni problem za Denver je i to što je Karl Entoni Tauns ušao u formu i ritam posle povrede i biće ovo dosta jača Minesota od one iz regularnog dela sezone. Srećno Jokara.
    (Legend, 15. april 2023 08:58)

    # Link komentara

  33. 4-0 za Denver lagano.
    (Milan, 15. april 2023 08:54)

    # Link komentara

  34. Bice tesko, 4-1 za Denver.
    (Lars, 15. april 2023 08:47)

    # Link komentara

  35. Uh biće jako teško Denveru sa Minesotom...
    Tauns i Gober protiv Jokića, Minesota ima prednost na plej u vidu Konlija. Denver takvog igrača nema.

    Valjda će Marej i Porter da napokon pokažu zašto imaju max ugovore.
    (JeRemija, 15. april 2023 08:43)

    # Link komentara

  36. Nece biti lako.. naprotiv..
    (NikolA, 15. april 2023 08:40)

    # Link komentara

  37. Po meni najgori mogući protivnik za Nagetse. Mislim da su ih i u regularnom delu dobili tri puta ako se ne varam. Gober i KAT će biti ozbiljan izazov za Nikolu, a i sa spoljnih pozicija nisu uopšte naivni. Iskreno, ne bih se previše iznenadio da Minesota dobije ovu seriju.
    (Milan, 15. april 2023 08:34)

    # Link komentara

  38. Sreca ne igraju im Mekdanijels i Naz Rid inace bi to bilo cupavo. Minesota je igrala vecinu sezone bez Taunsa i realno su jaci nego sto su na kraju bili plasirani. Trener Minesote odlicno poznaje Jokica i Malonea i to je ono nezgodno. Ali su 30% atletski slabiji bez Mekdanijelsa i Rida i skracena im je rotacija pa bi realno ovo trebalo biti 4-2. Minesota je razbila Saija i Gidija zonom pa ce dosta zavisiti od suta Mareja, Portera, Koldvela. Gordon ce verovatno dosta cuvati Taunsa da rastereti Jokica trcanjem spolja dok ce Jokic nazad cuvati dosta i Gobera. Opet, onda ce Konli bacati lobove za Gobera preko Jokica i tako ce biti mnogo taktickih igrica i prilagođavanja. Minesota će igrati sa super skracenom rotacijom i treba ih od pocetka naterati na puno trcanja da bi se kasnije izmorili. Tauns i Edvards će igrati po 40 i nesto minuta i postoji velika opasnost da napune sporaca Grina i klupu Denvera ako Malone ne bude prilagođavao rotaciju. Medjutim najveca opasnost je sto ce Minesota igrati rastereceno dok ce Denver imati veci pritisak jer su ksenofobicni USA mediji stvorili narativ kako Jokic mora nesto veliko odmah uraditi iako su na primer Olajdzuvon, Vilt Cembrlen, Robinson, Garnet, Dirk i mnogi drugi osvojili prsten tek posle 30 godina i to sa gomilom drugih vrhunskih igraca. Ako Malone bude iole prilagođavao rotaciju Denver prolazi sa 4-2, mozda i 4-1 inace ako bude sablonski menjao i forsirao sporog Grina moze biti jako nezgodno pa i 7 utakmica 🙄
    (DraganBorca, 15. april 2023 08:33)

    # Link komentara

  39. Hmm...

    Neki moj osecaj, pretpostavka, sledeca runda...

    Denver / Klipersi (izbacuju Finiks nasuprot ocekivanju skoro svih, paklena serija)

    Kingsi (izbacuju Ratnike, tesko ali... ) / Lejkersi (ipak iskusniji od Memfisa i u usponu forme)

    Finale zapadne konferencije Denver VS Kings :))

    Sa druge strane ocekivani Boston VS Milvoki

    Mada... nece biti lako Baksima protiv Klivlenda kao ni Bostonu protiv Embiida i ekipe.

    Veliko finale Denver VS Milvoki / Jokic VS Janis... Znam, pristrasan sam (po)malo (Denver u finalu) ali, videcemo :)

    Svakako jako zanimljiv PO, posebno na zapadnoj strani, je ispred nas!
    (Pera Ždera, 15. april 2023 08:26)

    # Link komentara

  40. Biće ozbiljno, Lejkersi su jedva pobedili Minesotu bez Gobera, posle produžetka. Igraju dobro u zadnje vreme, a za Jokića verovatno najgori protivnik, tim sa dva jaka centra, Gobet i KAT.
    (Goran, 15. april 2023 08:20)

    # Link komentara

  41. Denver-Minesota 50%:50%
    (Toleranti, Peje, 15. april 2023 08:19)

    # Link komentara