Pobedi ili idi kući

U nedelju se igraju preostale utakmice polufinala konferencija u plej-ofu NBA lige.

RMIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Boston Seltiksi dočekuju Milvoki Bakse u TD Gardenu i pobednik ove utakmice igraće u finalu Istoka protiv Majami Hita.

U Arizoni, Finiks Sansi pred svojom publikom igraju protiv Dalas Maveriksa. U finalu Zapada je već ekipa Golden Stejt Voriorsa, koja čeka pobednika ovog duela.

Utakmica između Bostona i Milvokija počinje u 21:30 po srednjeevropskom vremenu, dok je početak meča Finiks - Dalas zakazan za dva sata posle ponoći.

Poslednje četiri utakmice serije Boston - Milvoki dobila je gostujuća ekipa pa domaći teren i ne mora da igra presudnu ulogu u sedmoj utakmici.

Znajući navijače Bostona, nesporno je da će napraviti sjajnu atmosferu i na taj način pomći svojoj ekipi da dođe do trijumfa.

Veliki problem za Boston može da bude potencijalno neigranje Roberta Vilijamsa Trećeg, koji je i dalje pod znakom pitanja za utakmicu broj sedam.

Milvoki već skoro čitav plej-of igra bez Krisa Midltona i još uvek je neizvesno kada će se on vratiti.

Prema nekim informacijama mogao bi da propusti i finale Istoka, naravno ukoliko se Milvoki plasira tamo.

Nasuprot ovoj seriji, na Zapadu Dalas i Finiks igraju "domaćinsku" seriju, pa u šest do sada odigranih utakmica nije viđena pobeda gostujuće ekipe.

Poslednje dve utakmice u ovoj seriji završene su ubedljivim pobedama domaćih ekipa, pa sve navedeno daje veću šansu Sansima, koji su i pre početka serije bili favoriti.

Finiks već godinu dana ne može da računa na Darija šarića, a u ekipi Dalasa neće biti Tima Hardaveja, koji je zadobio povredu stopala i neće biti u mogućnosti da pomogne svojoj ekipi, koja je već premašila očekivanja velikog dela košarkaške javnosti.

Da podsetimo, utakmica Bostona i Milvokija igra se u nedelju od 21:30 po našem vremenu, a meč Finiksa i Dalasa počinje dva sata posle ponoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Učitelj Greg

Treneri ekipa u ovogodišnjem NBA finalu Ime Udoka i Stiv Ker bili su igrači Grega Popoviča u San Antoniju.

NBA utorak 31.05. 14:45 -> 15:30 Komentara: 7
prethodna strana 1 / 62 sledeca idi na stranu