Bogdanović u oktobru igra u Abu Dabiju

Košarkaši Milvokija i Atlante odigraće u oktobru dva predsezonska meča u Abu Dabiju.

RMIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Ljubaznošću NBA
Foto: Ljubaznošću NBA

To će ujedno biti i prvi nastup NBA ekipa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Persijskom zalivu.

Dve utakmice će biti odigrane 6. i 8. oktobra u Etihad Areni na ostrvu Jas u Abu Dabiju. NBA liga je mečeve najavila danas u saradnji sa Odeljenjem za kulturu i turizam Abu Dabija.

Još ranije dogovoreni su takodje predsezonski mečevi Golden Stejta i Vašingtona. Oni će svoje mečeve odigrati 30. septembra i 2. oktobra u Sajtamu u Japanu.

Utakmice Milvokija i Atlante, nazvane NBA igre u Abu Dabiju 2022, deo su višegodišnje saradnje NBA lige i Odeljenja za kulturu i turizam Abu Dabija.

Zamenik komesara NBA lige Mark Tejtum otputovao je u Abu Dabi u novembru gde je potpisao višegodišnji ugovor izmedju lige i tamošnjih turističkih zvaničnika.

Partnerstvo uključuje pokretanje prve juniorske NBA Abu Dabi lige, u kojoj će se okupiti 450 dečaka i devojčica uzrasta od 11 do 14 godina iz škola širom Abu Dabija.

Partnerstvo takodje uključuje i niz interaktivnih dogadjaja za fanove na kojima će se pojaviti bivši i sadašnji NBA igrači.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

“NBA nastavlja da radi neverovatan posao širenja košarke na međunarodnom nivou i mi smo presrećni što imamo priliku da učestvujemo na prvim NBA utakmicama u Abu Dabiju. Dok gledamo ka budućnosti brenda Houks kojoj težimo- da budemo prepoznati kao premium NBA franšiza na globalnom nivou, verujemo da će iskustvo za naše igrače i osoblje da se upoznaju sa kulturom u Abu Dabiju biti nezaboravno i neverovatno upečatljivo”, rekao je Stiv Kunin, izvršni direktor Altanta Houksa.

“Čast nam je što smo izabrani da učestvujemo u prvim NBA utakmicama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dok NBA nastavlja da se širi širom sveta, radujemo se poseti Abu Dabiju i unapređenju ciljeva lige da inspiriše ljude kroz košarku. Bićemo ponosni da predstavljamo naš grad, našu državu i navijače Baksa širom sveta ovog oktobra”, kaže Piter Feigin, predsednik Milvoki Baksa

Povodom ovoga oglasio se i Ralf Rivera, generalni direktor NBA za Evropu i Bliski istok.

“Dovođenje Atlanta Houksa i Milvoki Baksa u Abu Dabi u oktobru je važna prekretnica za NBA i globalni rast košarke. Pored utakmica, radujemo se angažovanju navijača kroz razne interaktivne događaje i vraćanju lokalnoj zajednici kroz NBA Cares inicijative i klinike za razvoj mladih koje će dečake i devojčice podučavati sportu i njegovim vrednostima”, bile su reči Rivere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Učitelj Greg

Treneri ekipa u ovogodišnjem NBA finalu Ime Udoka i Stiv Ker bili su igrači Grega Popoviča u San Antoniju.

NBA utorak 31.05. 14:45 -> 15:30 Komentara: 7
prethodna strana 1 / 62 sledeca idi na stranu