"Snajperista" Bogdanović – trenutno najprecizniji trojkaš NBA lige!

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nalazi se u sjajnoj formi.

A. KovačevićIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri

* Bogdanović se "zapalio" – Atlantina sedma pobeda u nizu kod kuće

* Jokić pogodio neverovatan šut; Bogdanović: Bio je faul VIDEO

Nakon nešto slabijeg ritma u prvim mesecima u Atlanti, gde mu je proces prilagođavanja poremetila i povreda, naš bek se nametnuo kao jedan od lidera Hoksa.

Bogdanović je kod novog trenera Nejta Mekmilana dobio više slobode u igri pa je od sekundarnog plejmejkera postao jedan od nosilaca napadačke igre "jastrebova".

Srbin je u pobedi Hoksa nad Pelikansima (123:107) pogodio četiri uzastopne trojke u neverovatnoj seriji svog tima od 11/11 za tri u trećoj četvrtini, što je novi rekord NBA lige.

"Bilo je zabavno, definitivno najzabavnija utakmica ove godine. Bilo je zabavno igrati na taj način, mislim da smo svi uživali. Sve je počelo od naše odbrane i agresivnosti na oba dela terena. Trčali smo celu utakmicu, nismo usporavali, nastavili smo da poentiramo. Uglavnom smo do sad znali da stanemo, nismo održavali ritam, pa mislim da smo sada bili bolji u tom pogledu",
rekao je Bogdanović.

"Sjajno je što se vratio i ušao u formu. Svi smo ga na neki način 'hranili' dok je pogađao šuteve", rekao je Trej Jang o "sprskom snajperu".

Nakon što ga je Mekmilan vratio u startnu petorku, Bogdanović blista u poslednjih pet utakmica u kojima je prosečno beležio 21,4 poena.

Pritom je šutirao 40/82 iz igre i sjajnih 22/38 za tri poena što je impresivnih 57,8 odsto! Po tome je lider NBA kod igrača koji su u poslednjih pet mečeva uputili najmanje 30 šuteva za tri poena.

Mekmilan ima puno poverenje u njega pa je u poslednje četiri utakmice prosečno bio oko 36 minuta na parketu i imao skoro 15 šuteva po utakmici.

Grafika SofaScore

To je uticalo i na njegov uspon šuterske forme pa Bogdanović u aprilu prosečno pogađa 8 šuteva iz igre od čega 4,3 trojki po meču!

Bogdanovićeva forma je svakako doprinela i rezultatima Atlante koja je u seriji od četiri uzastopna trijumfa, dok je neporažena na poslednjih sedam mečeva kod kuće.

Hoksi su napredovali do četvrtog mesta na Istoku sa skorom 27-24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 65 sledeca idi na stranu