- Komentari -
  1. Ja ne znam ko je nama dao ulogu favorita. Ok, najbolji igrac sveta + najbolji igrac evrope + dva solidna evroligaska igraca. Ostali nivo aba lige.
    Da znaju nesto o kosarci, kad su videli Gudurino ime, trebali su da stave oko 10og mesta.
    U timu mora biti bar 4ica vrhunskih.
    Na papiru, ima dosta boljih timova, sto se i videlo.
    (aabb, 19. septembar 2022 02:01)

    # Link komentara

  2. Slovenija nije anomalija jer dugo pri vrhu sa brdo odlicni igraca. Falio im nesto na takmicenju ali dogodilo se to zlato na Ep.
    (Basketas, 18. septembar 2022 17:55)

    # Link komentara

  3. "guns n'rosses" neverovatno koliko tebi nista ne moze da udje u glavu. Pa nasa reprezentacija 1991 je bila mnogo jaca nego 2002...,opet te pitam,ko bi se tebi cinio kao jak protivnik da su je isto sve kao i tada?
    (vince carter, 18. septembar 2022 16:48)

    # Link komentara

  4. @(Saša, 18. septembar 2022 10:36) ,

    Ne ulaže država tamo koliko idu novci iz privatnog sektora, i to je problem ti u Srbiji nemaš toliko kompanija koje bi izdvojile pristojne sume da se reklamiraju u nižim kategorijama itd. ili ako imaš takve klubove čitaj Mega služe za plasman igrača dalje jer domaća liga nema dovoljno sponzora da bi mogla da zadrži takve igrače ili čak privuče više stranaca u klubove.
    Vladu Francuske, Španije i Nemačke baš briga za ligu, ali zato Credi Agrikol, Banku Santander, Alianc itd. to je bitno za tržište i marketing. Model SSSR-a i SFRJ ne bi danas uspeo jer su i onda Petrović, Divac, Kukoč, Danilović maštali da igraju u Americi, Španiji, Italiji a ne u Partizanu, Ciboni ili Jugoplastici
    (Vroom kad me opije, 18. septembar 2022 15:40)

    # Link komentara

  5. (Cakma, 18. septembar 2022 14:20)

    Da se ne lažemo. 70ih i 80ih imao si SFRJ,SSSR,Italiju,Grčku i Američke koledž košarkaše... Australija je enorman napredak ostvarila zadnjih 20 godina, Francuska od 90ih na ovamo izuzetne stvari postigla, Nemačku košarku je Pešić uzdigao 90ih na ozbiljan nivo, Turska je od generacije sa Turkogluom postala ozbiljan faktor, Španci su istina oduvek imali dobre igrače ali im je trebalo dugo vremena da uspeh svoje klupske košarke implementiraju u nacionalni tim, Argentina nikada nije imala takve igrače kao u zadnjih 20 godina... Kao što rekoh konkurencija je u zadnjih 30 godina daleko jača. Zlato koje smo mi uzeli u Indijanapolisu 2002 ima daleko veću težinu od bilo kojeg zlata SFRJ, da ne pričamo da su srebra koje smo uzeli na Olimpijadi 1996 i 2016 daleko značajnija jer su osvojena protiv profesionalaca.
    (Guns N Roses, 18. septembar 2022 15:09)

    # Link komentara

  6. Gledao sam proslogodisnje predavanje koje je Zoc drzao negde na Youtube-u. Vidim da govori o detaljima koji su potrebni za pobedu (absolutno tacno.)
    Ali primetio sam i da je glavni deo predavanja posvecen izvrsavanju njegovih ideja napada i odbrane. Iz prakticnog iskustva sa nasim trenerima, secam se uvek neceg slicnog.
    U jednom trenutku, u tom predavanju, Zoc kaze da ne moze da se igra kosarka ako nemamo (znaci on nema) spoljne sutere. Isto, pri jednom od njegovih ADHD zamaha, on spominje da on tim klincima koji ne mogu da izvrsavalju ono sto on trazi, cini usliugu tako sto im kaze da treba da prestanu da se bave kosarkom.
    Po meni, i on, i ostali nasi treneri koje sam ja slusao, pokusavaju previse dogmatski da isteruju te svoje ideje, uprkos tome da li imali ili nemali igrace koji mogu te ideje da isteraju.

    Sa druge strane, ovde u Americi sam primetio da su makar dva trenera, sa kojima su moji klinci imali posla, prilagodjavala njihov trenerski stil talentu igraca.
    Pitanje je, da li je to sto sam ja primetio pravilo, ili anomalija?
    Ako je pravilo, da li je to jedan od uzroka nasih neuspeha? Meni se cini da jeste.
    (Niko Kao Ja, 18. septembar 2022 14:57)

    # Link komentara

  7. Kako se sve okreće( čemu su se toliko i nadali..) da su svi sem njih nepostojeći i mizerni.. A do juče smo ih redovno drali. Sad svi velesile itd. Polako,doći će ovce opet na šišanje!
    (Mare, 18. septembar 2022 14:56)

    # Link komentara

  8. Bespotrebno dramimo - Francuska i Španija su velike zemlje, sa ogromnom bazom, koje se još i ne libe da naturalizuju strance ako im je to potrebno. U takvim uslovima, nije teško uspostaviti i nekakav sistem koji onda dovodi do konstantnog prisustva u vrhu.
    Mi smo premala i presiromašna zemlja, da bi im mogli parirati. Nismo čak ni svesni koliko smo u stvari dobri, u odnosu na sveukupnu situaciju.
    (@WM, 18. septembar 2022 14:39)

    # Link komentara

  9. "Guns n'rosses" Pa sta i da su igrali? Sta bi oni mogli Yugoslaviji i Sssr-u i sta bi im mogli danas da je sve ostalo isto?? Isto bi gubili po 20+ razlike i ti bi pricao da su smesni ili mislis da mozda ne bi protiv Jokica,Doncica,dva Bogdanovica,Nurkica,Vucevica,Dragica i ostalih?
    (vince carter, 18. septembar 2022 14:31)

    # Link komentara

  10. @U to vreme Turska, Francuska, Australija, Argentina pa i Španija veze nisu imali... A pogledaj te ekipe danas, enorman broj vrhunskih igrača su izbacili u zadnjih 30ak godina.
    (Guns N Roses, 18. septembar 2022 13:01)

    Vjerovatno si rodjen poslije 1980, dok pises ovakve stvari. Turci su uvijek pousavali ali nesto im nije bas islo-malo su se progurali nakon razlaza SSSr i Yuge.
    Argentina je zemlja koja je bila u vrhu svjetske kosarke sezdesetih godina proslog vijeka pa se nakon pada ponovo podigla generaciojom od 2000 naovamo. Australija je uvijek imala solidan tim.
    Spanija je takodje uvijek imala solidan tim i u vrijeme kad su SSSR bili monstruozno jaki oni su znali da ih tuku- recimo 1973 su otresli Ruje i sa nma igtali u finalu, a i na jos nekim takmicenjima. Viljalta, Korbalan, San Epifanio, Brabender...
    Pitaj tatu da ti malo prica o njima
    (Cakma, 18. septembar 2022 14:20)

    # Link komentara

  11. vi rekoste pred pocetak ep nkad slabija spanija u ovom veku?
    (Dr Nedeljkovic, 18. septembar 2022 11:23)

    И нису ништа погрешили
    (Memfis, 18. septembar 2022 13:20)

    # Link komentara

  12. @Obrad Jeli pametni kako Slovenija sa Dragicem i Doncicem osvoji onomad sa prepelicem,muricem i slicnima posto Jokic i Bogdanovic ne bi mogli da urade nista sa Micicem,Kalinicem i ostalima. Pa Lorenco Braun ne bi ni igrao za Spaniju da je Riki Rubio bio u mogucnosti,mvp zadnjeg svetskog.
    (vince carter, 18. septembar 2022 13:17)

    # Link komentara

  13. (Rafa club Serbia, 18. septembar 2022 09:48).
    Тони Кукоч, Дино Рађа, Владе Дивац, Жарко Паспаљ, Зоран Савић, Предраг Даниловић, Александар Ђорђевић, Велимир Перасовић, Јуре Здовц, Аријан Комазец, Зоран Сретеновић, Зоран Јовановић (Тренер: Душан Ивковић)
    EP 91.
    Prva petorka NBA DECKO MOJ...
    (Pragmatik, 18. septembar 2022 13:14)

    # Link komentara

  14. (vince carter, 18. septembar 2022 12:18)

    U to vreme Turska, Francuska, Australija, Argentina pa i Španija veze nisu imali... A pogledaj te ekipe danas, enorman broj vrhunskih igrača su izbacili u zadnjih 30ak godina.
    (Guns N Roses, 18. septembar 2022 13:01)

    # Link komentara

  15. (Rafa club Serbia, 18. septembar 2022 09:48)

    Divac,Radja,Kukoc,Petrovic,Vrankovic,Paspalj,Danilovic,Cutura,Primorac,Radovic,Zdovc i Radulovic 1989 EP Zagreb prijatelju....
    (Pragmatik, 18. septembar 2022 12:58)

    # Link komentara

  16. Svaki članak služi da se uvredi reprezentacija Srbije, nekako komentari uvek skrenu u tom pravcu. Ne znam zašto tolika mržnja
    (Js, 18. septembar 2022 10:50)

    Nije tačno, članak je vrlo realan, a to što je u ovoj zemlji biti realan ravno izdaji, to je već definicija naše propasti u svim segmentima društva.
    Lepo je čovek napisao, pojedinačno su Jokić, Janis i Dončić najtalentovaniji i najbolji igrači. Ali, parket ne šiša napadačku statistiku. Prava statistika je učinak pojedinaca i tima u trenucima kada se lomi važan meč, a tu, recimo, Gober i Ernan-Gomez imaju učinak skoro 100%. A timska odbrana u tim momentima ima 200%.
    Nije ovo nikakva tragedija što nam se desilo, ali biće tragedija ako budemo nerealni i ne spustimo se na zemlju. Napredovati se može samo u slobodnoj razmeni mišljenja, u busanju u patriotske grudi ima samo mraka i propasti.
    (Mali Hijavata, 18. septembar 2022 12:43)

    # Link komentara

  17. Falili su Teo,Anđušić,Lazić, Bogdanović,Lazić Marjanović,Bjelica,Dobrić,Mitrović...najviše Mitrović da zameni Jokića jer ga Milutinov nije menjao on je petica a Mitrović pokriva 4-5!Dobrić i Lazić da udare koji ciglu po rukama Spiciju.Teo da organizuje Anđušić i Dobrić da ubodu koju trojku...
    (super, 18. septembar 2022 12:31)

    # Link komentara

  18. I am sorry ali Srbija i dalje proizvodi najbolje igraće. Jokic je daleko iznad Hernangomez brothersa u najačoj lizi sveta a i Micic je iznad bilo kojeg Španca u Evrolizi.
    Problem u Srbiji su zastareli treneri koji ne znaju da nađu rešenja kada gube. Srbija bih izgubila i polufinale protiv Francuza na sveckom 2014 da nije bilo nekog poput Teodosica da ih potstakne na borbu.
    (Antus, 18. septembar 2022 12:26)

    # Link komentara

  19. niko ih nije video u finalu ali oni ljudi igraju imaju selektore,stručnjake a ne mahače peškirima...zašto niko nije od stručnjaka iz naše reprezentacije pogledao snimak utakmice Srbija-Italija pre godinu dana? Dobili su nas na istu foru isti igrači? Uči se na tuđim greškama a na svojim tek bi trebalo!!! Problem je baza tj od početka škola da je osnov svega sportske sekcije dostupne svima za simboličnu cenu a ne samo da igraju tatini sinovi!Mesečno se plaća 3000-4000 a ko ima dvoje-troje dece pa ko to ima da plati???Ostavke svih odgovornih i postaviti nove ljude i dati im rok tj ciklus 4 god i onda pogledati rezultate,mora neko da odgovara za ovu katastrofu!!!
    (super, 18. septembar 2022 12:26)

    # Link komentara

  20. Evo ja zamišljam kako Jokić i Bogdanović igraju sa još 10 stranaca u reprezentaciji Srbije, umesto sa Micićem, Gudurićem i ekipicom. Zamišljam i medalje koje idu uz to.
    (Obrad, 18. septembar 2022 12:24)

    # Link komentara

  21. Ne znam sto je covek koji je napisao da bi Spanija sa Gasolovima i ostalim velemajstorima i Francuzi sa Parkerom dobio vise minusa na izjavu da bi razbili sadasnju Spaniju 25 razlike,dobili bi ih i to deset od deset sve sa 20+ razlike. "Guns n'rosses" stalno slusam o tome kako su nekad bila par profesionalna tima a tacno je jedino da su Yugoslavia,sssr,grcka itd odskakali od ostalih i normalno je da ces imati vise igraca na raspolaganju kad je drzava veca. I sad da postoje Yugoslavia i sssr bi odskakali i onda bi ti rekao kako je konkurencija losa?? Imao bi Litvance,Shveda,Porzingisa i ostale u jednoj ekipi. A recimo za koledz Amerikance 84 su igrali Majkl Dzordan,Patrik Juing,Chris Mullin.
    (vince carter, 18. septembar 2022 12:18)

    # Link komentara

  22. Da Turska i Italija su srecno ispale,i vi sada pametujete...
    (gvozdje79, 18. septembar 2022 12:08)

    # Link komentara

  23. Oduvek sam mislio da je Slovenija u košarci i ono osvajanje evropskog šampionata bila "anomalija". Nikada se neće ponoviti!
    (glukozamin, 18. septembar 2022 12:02)

    # Link komentara

  24. Spanija i Francuska imaju po 70+ milona stanovnika, Slovenija 2 miliona.
    (Milko, 18. septembar 2022 11:54)

    # Link komentara

  25. .........a kako nam je Feliks Brih oteo zlato u Rusiji!!??
    (deniro, 18. septembar 2022 11:53)

    # Link komentara

  26. Rezultati i cinjenice pokazuju da je Spanija pre 5, 10 g najbolja Euro ekipa ikada i ne bih vas vise zadrzavao.
    (Rafa club Serbia, 18. septembar 2022 09:48).

    Mora da si mladji, pa nisi imao prilike da gledaš najbolju evropsku reprezentaciju ikada. To je bila Jugoslavija 1989. god., pogledaj na youtube snimak finala sa Grčkom, vredi videti…
    (realno, 18. septembar 2022 11:52)

    # Link komentara

  27. A gde je samoprozvana zemlja kosarke sa 4 srebra za 20 g, zna li se? Jel Skonokini bacio kletvu da szk nikada vise titulu ne vidi? Sta ti je prokletstvo kada nrkoga krades buahhhaahhhaahah
    (Riva, 18. septembar 2022 08:59

    Kakva li je tek u tvojoj glavi anomalija? Tesko tebi….
    (Arsen, 18. septembar 2022 11:49)

    # Link komentara

  28. Nismo više jaki ni u vaterpolu, odbojci i košarci, sportovima koji su nas proslavili. Moguće je da će ponekad neko da iskoči i osvoji nešto, ali kontinuitet kvaliteta pa samim tim i uspeha nećemo više nikada imati.
    (coka, 18. septembar 2022 09:00)

    Čekaj bre nećemo strance selektore, nećemo naturalizovane igrače, nećemo ni da odvajamo veliki novac za sport ali zato hoćemo takve uspehe kakve ima Španija... Ovde ljudi pričaju bajke o SFRJ koja je dominirala u vreme kada je u Evropi bilo 3 profesionalne reprezentacije a na Olimpijadi gubila od Američkih koledž košarkaša, pa onda kritikuju naše igrače zadnjih 20 i kusur godina koji u 1000 puta težoj konkurenciji moraju da se bore za vrh.
    (Guns N Roses, 18. septembar 2022 11:45)

    # Link komentara

  29. U Jugoslaviji je postojao sistem upravljanja u sportu, u kojem su se ostvarivali planovi i ideje od opšte koristi.A danas, sve je podređeno pojedinačnim interesima.
    (Lajkovačka pruga, 18. septembar 2022 09:03)

    U Jugoslaviji je postojao nacionalni ključ zbog kojeg ta zemlja nije bila ni 50% uspešna koliko je mogla biti jer je svaka republika gurala svoje. Najbolji period za košarku je raspad te države kada smo mi sami dominirali u periodu od 1995-2002.
    (Guns N Roses, 18. septembar 2022 11:38)

    # Link komentara

  30. Inače, ZAKONOM bih zabranio da čistokrvni stranci igraju za druge repsentacije. To je kap koja preliva čašu. Jedan Skariolo drži tajm aut na engleskom... Daleko bilo. Zamislite Karija ili Žoca, ili Đurovića da u repsentaciji drže tajm aut na engleskom...
    (Ime, 18. septembar 2022 08:23) # Link komentara
    @Koliko su ovo pateticni komentari, pa razumem da vam se ne svidja da naturalizujes nekog ko nema veze sa tvojom zemljom ali ako je neko rodjen npr u Srbiji bio on Africkog Kineskog Latinskog porekla i hoce da igra zasto da ne ?Drugo sot se tice small ball i run and gun kosarke pa covece nije to samo sutiranje trojki besomucno, sta hoces kosarku iz 1970 godine?Pogledaj GSW kako igra npr kako Green i Luni se krecu bez lopte prave blokove, tranzicije cak i Italija nesrecno ispala od Francukse, ko nama kriv sto ne umemo da branimo takvu kosarku ?Sto se tica nasih trenera tu karija, obradovica i Djurovica tu niko vezu sa kosarkom nema osim legendarnog Dude Ivkovica i Greg Popovica ako racunamo u nase :D
    (sve se menja sem kamenja, 18. septembar 2022 11:35)

    # Link komentara

  31. Sta je sa konjusarom, nijedna vest o njemu. Neko od saigraca iz Denvera da ga pomene, pohvali, trazi savet, nista?
    A toliko triple doublova, svake godine ih sam vuce u playoff.
    Sada i nasu reprezentaciju sam dovukao u sesnaestinu finala, strasan igrac.
    Nego, nikako ne mogu da pronadjem onu monstruoznu blokadu Meli-ja, razmisljam da je bilo suprotno vekovima bi se vrtela u medijima.
    (skola i meli nesto ste hteli, 18. septembar 2022 11:32)

    # Link komentara

  32. Mi vise nismo zemlja kosarke,sto ne znaci da u bliskoj buducnosti necemo opet biti ono sto smo nekad bili.
    (Zoran LFC, 18. septembar 2022 11:27)

    # Link komentara

  33. vi rekoste pred pocetak ep nkad slabija spanija u ovom veku?
    (Dr Nedeljkovic, 18. septembar 2022 11:23)

    # Link komentara

  34. Ако се не варам, у финалу Европског првенства 2015. у Лилу, играле су Шпанија и Литванија, а не Француска. Француска је тад у борби за бронзу победила Србију
    (Дејан, 18. septembar 2022 11:19)

    # Link komentara

  35. Ekipe koje zavise od 1 igrača ili 2 MVPa su ispale jer je ovo timski sport.Moraju i ostali da povuku da bi se dobio meč jer se igra na puno poena,slabe su odbrane i puno se šutira...Španci su pokazali veliko iskustvo i znanje uprkos tankom sastavu. Francuzi su se 2 puta provukli ali imaju veliki kvalitet i iskusnog selektora. Sve u svemu nauk za ubuduće - dobro uklopljen i uigran tim sa selektorom koji zna i ne drema ( nema preko 70g) donosi rezultat !
    (Dule Popović, 18. septembar 2022 11:16)

    # Link komentara

  36. Spanija nije velesila jer je naturalizovala igraca.

    To nije reprezentacija Spanije vec grupa gradjana predvodjena stranim placenikom.
    (nista o nicemu, 18. septembar 2022 11:14)

    # Link komentara

  37. Svakom ko voli i prati basket, bilo je jasno da su Francuzi i Španci kandidati za medalje. Samo ljudi koji košarkaška prvenstva posmatraju navijački i misle da je biti glup patriotizam, nisu verovali u ovo.
    Španija je već dugo najbolja evropska košarkaška nacija, a ni Francuzi ne zaostaju mnogo. Da se ne lažemo, niko nikad nije pobedio Dreamteam u kompletnom sastavu, a Španci su igrali egal sa njima sve dok nije matori Kobe ušao i zapržio im čorbu. Lebron je potpuno zaustavljen u tom meču, Garbahosa i Rejes su ga uništili, a bio je u najboljim godinama. Medjutim, Kobe je večna klasa i spasio je Amere od najvećeg blama.
    Jedina repka koja je mogla da tako namuči pravi Dreamteam bila je Jugoslavija s početka devedesetih.
    Ali, znamo svi zašto do tog meča nije došlo.
    Jugoslavija od '89 do '91 i Gasolova Španija, najbolje su evropske selekcije ikada.
    (Mali Hijavata, 18. septembar 2022 11:13)

    # Link komentara

  38. Španci koliko god ih ne volim, ne mogu sa Francuzima u istu rečenicu. Španci su bukvalno u 21 veku 3 puta više medalja 13 medalja u odnosu na 4 francuske.
    Francuska je realno patuljak u odnosu na Špance koji su dominirali skoro 20 godina
    (lignjoslab, 18. septembar 2022 08:38) #
    Nije tacno, ovo je Francuzima sedma medalja od kad je Kole preuzeo ekipu(2009) i po tome su ubedljivo drugi u tom periodu sto se tice evrope.
    (Ziki, 18. septembar 2022 10:59)

    # Link komentara

  39. Питање за играче фантазија и људе са портала који убацују бодове - Зашто нису убачени бодови за Лоренца Брауна са последњег меча?
    (Мадридиста Кг, 18. septembar 2022 10:58)

    # Link komentara

  40. I onda neko kaze ova je najjace evropsko ikada. Pa ova Spanija i Francuska bi dobile sadasnju Spaniju i Francusku 25 razlike
    (mba, 18. septembar 2022 09:48)
    Pa ja koliko znam ovu Španiju i Francusku svi nešto razbijaju od prvog kola EP.
    Možda je vreme da se zapitamo da oni možda i nisu tako loši.
    I da nije sve do igraca na papiru.
    (Seek and Destroy, 18. septembar 2022 10:55)

    # Link komentara

  41. Pre ce biti da je Sale Djordjevic anomalija koji je sa ispod prosecnim kosarkasima koji nisu uspevali da prodju 1/4 finala igrao finala na svim velikim takmicenjima EP,SP,OI
    (Magnum PI, 18. septembar 2022 10:50)

    # Link komentara

  42. Svaki članak služi da se uvredi reprezentacija Srbije, nekako komentari uvek skrenu u tom pravcu. Ne znam zašto tolika mržnja
    (Js, 18. septembar 2022 10:50)

    # Link komentara

  43. Tekst potpuni promašaj. Špancima se desila generacija koja je bila izuzetna. Kao što smo i mi imali nekoliko takvih generacija. Isto se može reći i za Francusku i Argentinu. Vidjećemo dalje šta će biti. Grci su recimo isto tako imali izuzetnu generaciju. Ali niko od njih ne traje tako dugo kao mi. I ovo prvenstvo, moglo je biti sasvim drugačije. Poljaci dođu u polufinale. Daleko od ekipa kakve su Srbija, Grčka ili Slovenija. Mi da smo bili kompletni sa Bogdanom, bili bi u finalu sigurno. Španski i Francuski sport je generalno procvjetao poslednjih 20 godina. I fudbal i košarka, rukomet, odbojka. To su zemlje sa 40-50 miliona stanovnika sa odličnim uslovima za sport. Ali, jedna generacija ne dokazuje ovo šta se piše. Glavne favorite ipak nisu oni izbacili.
    (Nbc, 18. septembar 2022 10:41)

    # Link komentara

  44. Kiksevi se dešavaju slabi smo bili fizički, to je odlučilo, pritisak Italijana po celom terenu naši bez vazduha, prvenstvo je bilo nikad kvalitetnije, brao za sve ekipe, finese i kondicija su odlučili.
    (Deda Milutin, 18. septembar 2022 10:39)

    # Link komentara

  45. nemamo domacu ligu a hocemo reprezentaciju..ne ide..
    (kocka2, 18. septembar 2022 10:39)

    # Link komentara

  46. Njje mi jasno kako su ovi Francuzi u finalu kada smo ih razbili 40 razlike?
    Odmah cim smo na papiru dobili Italijane 20:0 jer nisu hteli da igraju od straha da ne izgube 150 razlike.
    (Seek and Destroy, 18. septembar 2022 10:38)

    # Link komentara

  47. Španija, Francuska kao Nemačka i Poljska su ozbiljne sportske nacije. Država tu igra ključnu ulogu. Slovenija je na dobrom putu da to postane a mi sve dalje odmičemo. Daleko da je to tako samo u košarci. Slovenija, Srbija i Grčka imaju po 2 bolja pojedinca a Španci i Francuzi bolje ekipe.
    (Saša, 18. septembar 2022 10:36)

    # Link komentara

  48. Nema para pa nema ni ulaganje u klubove u Srbiji. Nestadoše Zdravlje Leskovac, Hemofarm Vršac, Metalac Valjevo, Vojvodina. Liga Srbije je katastrofa. Nema velikih privrednih sistema da ulažu u sport a lokalna samouprava nema para. Poreski sistem? U ovim zemljama privatnici ulažu u sport, zdravstvo, kulturu a onda im se ta ulaganja odbiju od godišnjeg poreza. Kod nas država sve u budžet a onda na kašičicu. Gde je francuska u većini sportova bila pre 30-40 godina naročito u košarci? Naši treneri Djoka Andrijašević, Lale Lučić, Boža Maljković ih učili. Zakon o sportu kaže da sa mladjim kategorijama mogu da rade oni sa visokom stručnom spremom specijalizovani za vrstu sporta. Ali to se ne poštuje. Rade lokalni bivši košarkaši
    (Istina, 18. septembar 2022 10:30)

    # Link komentara

  49. Mi smo im dopustili da budu vele sile nazalost! Lose se radi vec deceniju u ovom sportu, ne znam gde plovi ovaj brod!
    (Ustanik, 18. septembar 2022 10:29)

    # Link komentara

  50. Nikad lošije EP.
    Poljska i Nemačka u 1/2 finalu.
    Poljaci gube utakmice sa 30 i 40 razlike. Nemačka totalno bez igre.
    Nikome nije jasno kako je Francuska prošla Tursku.
    Litvanija je imala dobijenu utakmicu protiv Španije.
    Kompletna propast košarke.
    (Vlada, 18. septembar 2022 10:25)

    # Link komentara

  51. Nikad lošije EP.
    Poljska i Nemačka u 1/2 finalu.
    Poljaci gube utakmice sa 30 i 40 razlike. Nemačka totalno bez igre.
    Nikome nije jasno kako je Francuska prošla Tursku.
    Litvanija je imala dobijenu utakmicu protiv Španije.
    Kompletna propast košarke.
    (Vlada, 18. septembar 2022 10:25)

    # Link komentara

  52. Bas cudno EP..
    (C i n i k, 18. septembar 2022 10:24)

    # Link komentara

  53. @GEOS,

    Najbolji komentar koji sam ovih dana pročitao na ovom sajtu nevezano za vest ili temu.
    (Bukvalno, 18. septembar 2022 10:21)

    # Link komentara

  54. Na moju veliku žalost, to je istina. Ma koliko me iritirali Rudi Fernandezi, Navaro, Goberi....rezultati pokazuju. Ovde je jedan čovek i dva kluba u jednom + menadžerska ergela srozala košarku. Podrška Pešiću i igračima, hvala ljudi.
    (Aleksandar, 18. septembar 2022 09:23)

    Na tvoju veliku žalost koju ne primećuješ je da si grobar i klupski navijač. Još ništa ne znaš. Taj čovek nije vlasnik ni jednog kluba. Lako proverljivo. Taj menadžer je stvorio gomilu igrača. Neću mnogo. Jokić. Ne osvrćeš se na Danilovića, Tomaševića za čije vladavine košarka nam klizi u bunar. Nema stručnog saveta a imali smo ga. Nisu napravili viziju i sistem rada. Ko trenira mladje kategorije po klubovima u unutrašnjosti? Tvoj klub u poslednjih 35 godina ni jednog igrača iz mladjih kategorija nije doveo do prvog tima i reprezentacije. To reče i vaša legenda Grba.
    (A, 18. septembar 2022 10:19)

    # Link komentara

  55. Strelac
    Nisi realan.
    Mi smo igrali sa trećom ekipom + Bogdanović.
    Oni su realno tada bili daleko bolja ekipa, ali su se U.kakili u finalu. a i sudci su ih pogurali više od Saleta, koji je tada izvukao max iz one ekipe
    (lignjoslab, 

    Tačno je da su imdli domaćinsko dudjenje ali iz toga treba izvući drugi zaključak.
    Slovenci su uspeli da zaokruze priču,koja se na sastoji samo od škole košarke,odabira igrača i trenera ,markrtinga itd.Postigli su sinergiju jer su uspeli da upregnu sve snage da rade kako bi postigli zajednički cilj.
    U to spada i sportska politika,sportska diplomatija jer zadatak jednog Saveza nije samo da "nahrdni i mapoji" igrače i obezbedi sredstva nego i da libira u sudijskoj organizaciji,pa i pritisak da pravi da bar zastiti svoj tim ako ne i da mu napravi prednost.
    Naša sportska politika i sportska diplomatija je ,po pravilu pasivna i to rezultira time da nam ekipe nisu zasticene.
    Videlo se tada u Sloveniji ali se jos vise videlonu Turskoj.

    I da ne pomislimo da je to lako - ta ista Slovenija je na tom istom takmičenju sramotno kradena na utakmici protiv Španije - otvorena kradja do trenutka kada su se Slivenci toliko odlepili da je mesetarenje bilo nemoguce bez najgrublje povrede pravila.
    Ko ima vremena neka pogleda tu utakmicu- srsmno sudjenje.
    Ddkle - i do je deo igre.
    Tu su Spanci najjači ako cemo pravo.
    (Komša, 18. septembar 2022 10:16)

    # Link komentara

  56. Na moju veliku žalost, to je istina. Ma koliko me iritirali Rudi Fernandezi, Navaro, Goberi....rezultati pokazuju. Ovde je jedan čovek i dva kluba u jednom + menadžerska ergela srozala košarku. Podrška Pešiću i igračima, hvala ljudi.
    (Aleksandar, 18. septembar 2022 09:23)

    Ima jedan klub koji je najviše srozao naši košarku, klub koji sam sebe naziva institucijom, pa onda ovi ostali što si ih nabrojao!
    (cukce, 18. septembar 2022 10:13)

    # Link komentara

  57. Ok za Spaniju u zadnje dve decenije dominiraju i naosvajali su se medalja sirom sveta. Ali Francuzi su samo jednom bili prvaci Evrope i nisu neka košarkaška sila po meni. Stoji da su srecno prosli protiv Turaka i Italijana u utakmicama gde su trebali da ispadnu. Pa oni su onomad izgubili i od Bosne i Hercegovine u kvalifikacije za SP u ovom istom sastavu. Dajem prednost Španiji ipak veceras. A sto se tice ovih da ne bi uzimali stranca pod zastavom Srbije.ja sam za. Ako nemate dobrog pleja ili nekog dobrog kriznoj igrača ili poentera uzeo bih ga. Evo Braun je vise nego dobar primer. Nesto ne vidim da su se ljudi bunili sad na SP. u rvanje u Beogradu kad su se ova dva muslimana okitila zlatom pod Srpskom zastavom i to bez znanja ijedne reci.
    (Pall Mall, 18. septembar 2022 10:12)

    # Link komentara

  58. Šta je bogata zemlja Francuze smo učili pre dvadesetak godina svim kolektivnim sportovima. Dvadesetak razlike u košarci za nas je bilo normalno, odbojka nisu bili ni prosek, naravno rukomet su milion godina sada ispred nas. Pogledajte šta su osvojili sve na OI prošle godine koje god finale bilo oni su ga igrali
    (Mimi, 18. septembar 2022 10:12)

    # Link komentara

  59. Španija ima sistem rada koji smo mi izgubili. Sve njihove selekcije i u muškoj i ženskoj konkurenciji osvajaju medalje na EP i SP. Iz široke baze mogu da sastave tim. Imaju jaku skauting službu u Africi i našem regionu. Liga im je jaka
    (Zuja, 18. septembar 2022 10:11)

    # Link komentara

  60. @Outsider pravi
    1999 nisu nasi izgoreli od zelje, nego su iz sprzili Italijani koji su tada imali najjacu reprezentaciju Evrope, na celu sa Karltonom Majersom.
    Bili smo slabiji od njih, razlika je bila ocigledna.
    U Sidneju niko nije izgubio zbog napetosti uoci 5 oktobra, to je nesto najsmesnije sto sam cuo. Izgubili su zato sto su dosli katastrofalno pripremljeni.
    Ili su Amerikanci 2002 izgubili od nas jer su izgoreli od zelje da osvoje posle napada 11 septembra 2001, a Rusi 1998 izgubili od nas jer su bili sputani napetostima oko izbora u Rusiji i protesta komunista protiv Jeljcina, o istorijskoj ekonomskoj krizi da ne pricamo? A Argentinci 2002 osakaceni najvecom ekonomskom krizom u svojoj istoriji.
    (@, 18. septembar 2022 10:08)

    # Link komentara

  61. Nije mi nimalo nelogično ovakvo finale, velike sportske nacije
    (vukica, 18. septembar 2022 10:06)

    # Link komentara

  62. Format ovog takmičenja ništa ne valja. Treba preuzeti format od rukometa gde play off faza kreće tek od 1/2 finala. Na taj način u 1/2 finale 100% ulaze 4 najbolje ekipe na turniru jer su do 1/2 finala prošle sito i rešeto kroz 2 grupne faze. A i sto je najvažnije u tim grupnim fazama se svaka utakmica igra gotova za život ili smrt, ali sistem ipak dozvoljava neki kiks koji je normalan. Taj sistem je uveden nakon što su neke ekipe postajale prvaci s 3 poraza, dok bi neke ekipe bile na kraju 5. sa samo jednim jedinim porazim na čitavom turniru.
    (Che, 18. septembar 2022 10:01)

    # Link komentara

  63. Jedan od većih problema naše košarke su upravo novinari i njihov tabloidni pristup u izveštavanju. Pumpanje, uzdizanje do zvezda a onda pljuvanje i ponižavanje istih tih koje su uzdizali. Pa pogledajte ili poslušajte samo komentatore na RTSu, Denda i Šarenac. Ovaj prvi nije kriv što ništa ne zna,kriv je onaj ko ga pušta u kabinu.A onaj drugi , e to je već tipična priča o tome kad neko ko pokaže neki potencijal prestane da radi na sebi ,već dernjajući se prodaje iste fore već 20 godina. Njegovo komentarisanje je često ispod Dendinog nivoa. Par puta nešto uzvikne, kao ushićen je , onda par puta pogreši igrača pa se izvinjava, zatim još par netačnih informacija i prođe utakmica.
    (matori, 18. septembar 2022 10:00)

    # Link komentara

  64. Spanija i Francuska su sportske velesile. Licno su mi Spanci gotivniji . Imam prijatelje SPance, a ljudi koji prate sport bolje od mene znaju. Njihove lige u timskim sportovima su toliko obimne. Tako da postoji veliki izbor igraca. Naravno , uz dobru sportsku organizaciju uspeh je zagarantovan . Fudbal ,Kosarka, Rukomet, vatarpolo, pa i evo i u tenisu. jednostavno , sportska nacija, za svako postovanje....
    (Dragan, 18. septembar 2022 10:00)

    # Link komentara

  65. Nema tu puno filozofije, to su bogate zemlje u kojima postoji velik interes za kosarku, nekakav rad, pametno se naturailziraju stranci i imaju po 50 mil stanovnika. U siromasnoj Srbiji interes zavidan, rad nekakav postoji, u Megi, Zvezdi i Partizanu se radi s mladima, radi se i najjace ikad, krvavo, dva kluba u Euroligi alo. Jednostavno su to zemlje koje su najvece i najjace, time logicno i najkonstantnije. Za kvalitetno pariranje njima trebalo bi malo "varati" i naturalizirati strance koji se pokazu kao kvalitetan kadar, po mogucnosti mlade igrace koji stasavaju u nekom od srpskih klubova, ne neke rendom likove koji ne znaju gdje je Srbija. To je surova stvarnost. Trebalo bi i NBA igrace nekako motivirati da se redovito odazivaju, ne znam jel se tim deckima nudi neki ozbiljan novac, pare su sve.
    (Brkati som, 18. septembar 2022 09:59)

    # Link komentara

  66. Da da, FIBA je objavila favorite, a srpski mediji su odmah demantovali neznalice iz FIBE, jel tako?
    Da ne pricamo o srpskim medijima koji su na SP proglasili selekciju Srbije najjacom u prethodnih 30 godina.
    Posle zacutali kada su najjace u 30 godina ponizili Spanci i Argentinci.
    (@, 18. septembar 2022 09:59)

    # Link komentara

  67. Španija da, Francuska ne.
    (johnny, 18. septembar 2022 09:58)

    # Link komentara

  68. @Alex m
    Tesko. S kojim bi se to igracima Jugoslavija suprotstavila zlatnoj generaciji Spanije koja je imala bracu Gasola i Fernandeza?
    Spanci su pobedili i onu Jugoslaviju sa Bodirogom i ekipom, kao i onu iz Indijanapolisa, koja je poslednja nasa selekcija koja je osvojila zlato.
    I njih su Spanci pobedjivali, a kamoli ove sadasnje.
    (@, 18. septembar 2022 09:57)

    # Link komentara

  69. Gledajući realno igrački ili kako god hoćete u finalu su ekipe koje su po kvalitetu slabije od naše reprezentacije i mislim da bi ih u normalnim uslovima pobedili sa najmanje 10 razlike. Mislim da smo mi, prema svemu što smo pokazali na terenu, najveći tragičari. Ekipa je odigrala jednu četvrtinu loše i to je bilo dovoljno da budemo eliminisani. Ono što je bio nedostatak ove ekipe, to je igranje pod pritiskom kada se gubi i kada neko treba da preuzme odgovornost i vrati nas u igru. To je mogao Jokić u poslednjoj četvrtini, ali ga je trener držao na klupi sve dok se italijani nisu odlepili a onda je bilo kasno. Srbija ima još jednog velikog igrača koji je sposoban da preokrene tok meča i preuzme odgovornost kada je najteže, a to je Teodosić. Pokazalo se da je bila velika greška to što je izostavljen, ali lako je sada biti pametan kada je sve završeno.
    (realno, 18. septembar 2022 09:57)

    # Link komentara

  70. Ime
    10 trojki brate
    (Dionisius, 18. septembar 2022 09:53)

    # Link komentara

  71. Srbija po individualnom kvalitetu nije iznad Spanije i Francuske, a nije ni rame uz rame s njima.
    To sto je Jokic dobio neku izmisljenu nagradu po kojoj su najbolji kosarkasi u prethodnih 10 godina Jokic, Vestbruk i Janis, ne znaci ama bas nista. O MVP-u Vasi Micicu bolje da ne pricamo.
    SP, OI i EP su dokaz da je reprezentacija Srbije losa, nedovoljno kvalitetna da se ukljuci u borbu za medalje, cak nedovoljno kvalitetna da dobije makar jednu jedinu eliminacionu utakmicu i pored cinjenice da ima najbolje selektore.
    I jos dugo ce Srbija propadati, jer ce jos dugo pred svako takmicenje neznalice pricati o nekoj mocnoj Srbiji koja ima MVP igrace i svakoga ce da razbije 30 razlike.
    Sadasnji spanski igraci nisu poznati, ali ce biti veoma poznati i imati jake karijere nakon ovog EP. Oni ce biti evropski sampioni, a Jokic ostati upamcen kao igrac koji nikad nista nije osvojio i kojem Melo lupa banane kao detetu.
    (@, 18. septembar 2022 09:53)

    # Link komentara

  72. Rezultati i cinjenice pokazuju da je Spanija pre 5, 10 g najbolja Euro ekipa ikada i ne bih vas vise zadrzavao.
    (Rafa club Serbia, 18. septembar 2022 09:48)

    # Link komentara

  73. I onda neko kaze ova je najjace evropsko ikada. Pa ova Spanija i Francuska bi dobile sadasnju Spaniju i Francusku 25 razlike
    (mba, 18. septembar 2022 09:48)

    # Link komentara

  74. @Slave Tako je. Nama je Bog Savanovic koji je odigrao jedno dobro prvenstvo kada smo bili cetvrti i jednom je okrenuo basketadki Garbahosu ali smo u stanju da kazemo "ma gde taj i taj da stane u istu recenicu sa Savanom". Kada je neko nas u pitanju jako ga uzdizemo, ali bas nerealno jako.
    (Su, 18. septembar 2022 09:45)

    # Link komentara

  75. ULIZIČKI ČLANAK!
    (Mojca, 18. septembar 2022 09:35)

    # Link komentara

  76. Zasto je Djordjevic kriv za poraz protiv Slovenije? Cak ni Jovic nije igrao u finalu zbog povrede,na prvenstvu su falila sigurno 6,7 igraca,makar Stefan Markovic da je igrao da uspori Dragica tada najboljeg igraca prvenstva. Sto se tice Spanaca oni jesu najmocniji euro tim 21 veka,pogotovo ekipa koja je u finalima olimpijade i najjacem Americkom timu bila odlican protivnik,jedino je Argentina prekinula niz zlata Amera na Olimpijadi,mada tad nisu poslali najjaci tim,izgubili su i od Litvanije i Portorika na tom prvenstvu. Spanci su uglavnom dolazili do zavrsnica eura i imaju peh kada je ih Dirk Novicki sam izbacio u polufinalu kod nas i kad su ih Rusi na njihovom terenu dobili u finalu gde su vec unapred videli zlato,tako da je kosarka takav sport pogotovo kad se igra na jednu utakmicu. A tvrditi da ekipa za koju igra Bodiroga koji je i na klubskom nivou igrao i osvajao protiv vecine tih igraca Spanije ne bi imala nikakve sanse je neozbiljno.
    (vince carter, 18. septembar 2022 09:30)

    # Link komentara

  77. Ne zna se ko je traljavije igrao do finala, spanci sa amerikancem koji je uglavnom pucao trojke i ponekad usao u reket, ili francuzi sa 15 do 18 izgubljenih lopti...ali imaju glavu ...ono izmedju nogu i srce
    (Branimir, 18. septembar 2022 09:27)

    # Link komentara

  78. Prosli su ekioe koje igraju timski, ispali su Favoriti, Srbija sa Jokicem, Slovenija sa Doncicem I grci sa Janisom. jos sto puta kada igrali sa italijom, nebi nas dobili.
    (zex, 18. septembar 2022 09:23)

    # Link komentara

  79. Na moju veliku žalost, to je istina. Ma koliko me iritirali Rudi Fernandezi, Navaro, Goberi....rezultati pokazuju. Ovde je jedan čovek i dva kluba u jednom + menadžerska ergela srozala košarku. Podrška Pešiću i igračima, hvala ljudi.
    (Aleksandar, 18. septembar 2022 09:23)

    # Link komentara

  80. Bravo!!! Ovo hoću da čitam! Zamolili ste i za dopune u komentarima! Preslabo je naglašena činjenica da su ove 2 reprezentacije još od 2009(Skariolo imao pauzu od 2009-2015) predvodjene istim selektorima! Pritisak javnosti u Španiji ili Francuskoj nije ništa manji, naprotiv! Pamet u glavu srpska košarko, najomiljenija bajko!
    (Darko Nedeljkovic, 18. septembar 2022 09:22)

    # Link komentara

  81. Mi Srbi smo bahat narod. Želimo da zagrizemo ono što ne možemo progutati.
    Korupcija je potpuno prirodna u takvom mentalitetu.
    U košarci smo izazov za druge ekipe samo zbog starih generacija i uspeha.
    Ako je bilo šta anomalija to su uspesi naših sportista.
    (Voda sa Marsa, 18. septembar 2022 09:22)

    # Link komentara

  82. @Stelac da imalo pratiš košarku ne bi pisao takve stvari. Đorđević je sa pola tima koji se odazvao i bez duge polovine koja se povredila na turniru izgubio na neviđenu krađu sudija finale. Imali smo rotaciju od 6 igrača jer je i Jović igrao pod inekcijama i Sale ga je drugo poluvreme izveo. Marjanovića su masakrirali u reketu i to uz blagoslov sudija. Bogdan je vukao ekipu. Zbog umora igrača na terenu nisu zatvoreni spoljni šutevi Slovenije ,kojoj se takv šutersko veče nije ponovilo. Dok je Sale bio selektor bilo je i medalja i nismo propuštali takmičenja. Kamo sreće da je još uvek na klupi Srbije.
    (N.S., 18. septembar 2022 09:21)

    # Link komentara

  83. Bravo!!! Ovo hoću da čitam! Zamolili ste i za dopune u komentarima! Preslabo je naglašena činjenica da su ove 2 reprezentacije još od 2009(Skariolo imao pauzu od 2009-2015) predvodjene istim selektorima! Pritisak javnosti u Španiji ili Francuskoj nije ništa manji, naprotiv! Pamet u glavu srpska košarko, najomiljenija bajko!
    (Darko Nedeljkovic, 18. septembar 2022 09:21)

    # Link komentara

  84. "Obrni, okreni, za zlato boriće se selekcije koje se nisu nalazile među četiri glavna favorita za najsjajnije odličje pred početak Evropskog prvenstva."

    Ne znam kome tacno Francuska nije bila u prva 4, mozda autoru teksta, jabusele, furnije ,gober pa je uvek i svuda dovoljno za medalju...spanija ok, smena generacija i razumem procenu ali za francusku svaka cast majstoru na proceni :)

    Sportski pozdrav
    (Antireklamozder, 18. septembar 2022 09:21)

    # Link komentara

  85. Ne , najveca velesila Evrope. u basketu bi bila Jugoslavija da je opstala, al to je vec neka druga prica...
    (Alex m, 18. septembar 2022 08:40)

    Ma da vidis koliko bi jako bilo tek Rimsko carstvo.

    Batali, kakva Jugoslavija. Pa to ne postoji vec 30+ godina. Sta bi bilo kad bi bilo....
    Potvrdjujes tezu da su Srbi najvise "nalozeni" na Jugu i da se komunizam najbolje "primio" kod Srba.

    Mitovi, i nostalgija nas nezadrzivo vucu nazad. Sto pre shvatis da Juge nema (iz prostog razloga, da je valjala, opstala bi), shvatices gde se mi nalazimo. Mi smo bili samo deo te Juge, i nju su cinili i Hrvati, Slovenci, Bosanci, Makedonci, Crnogorci. Znaci to nije Nas uspeh, to je uspeh ovih sdladasnjih 6 drzava.
    (GEOS, 18. septembar 2022 09:20)

    # Link komentara

  86. Najveća evropska velesila je bila reprezentacija Jugoslavije u periodu od 1988 pa nadalje. Oni su na EP 1989 tukli sve sa više od 30 razlike. Da se nije raspala Jugoslavija, sa američkim drim timom bi '92 utakmica bila egal. Kakva je to moć bila, kakvi su to igrači bili.
    (Xxx, 18. septembar 2022 09:18)

    # Link komentara

  87. Sloveniju je proslavio Djordjevic,koji je izgubio finale,koje se nikako nije smelo izgubiti.
    (Strelac, 18. septembar 2022 08:10)

    Ocigledno da nisi ni gledao, kad krivis Djordjevica!

    Finale su dobile sudije i ludi kosevi Prepeliča!!!

    Da nije bilo jednog od ta dva, mi bi pobedili, iako smo bili osakaćeni neigranjem gomile igraca, gde je Bogi morao da igra i pleja i beka i nisko krilo povremeno, a i u odbrani se mnogo trosio.
    Da ne pominjem Zigu Dimeca i Vidmara, koji su pojeli Bobija i Kuzmica!
    (Under KV, 18. septembar 2022 09:14)

    # Link komentara

  88. Ni meni se ne dopada sto nas nema u borbi za zlato ali je tako. Spanci i Francuzi zasluzeno u funalu. Mnogo toga ce morati da se menja kod nas. Ne mozemo racunati samo na ugled i staru slavu.
    (Kanaliticar, 18. septembar 2022 09:14)

    # Link komentara

  89. Ko bi rek'o čuda da se dese, da Španija i ovaj put titulu odnese
    (Mire, 18. septembar 2022 09:13)

    # Link komentara

  90. Francuska dobija veceras
    (m.nessa, 18. septembar 2022 09:13)

    # Link komentara

  91. spanija i francuska su obe bile favoriti
    (genijalac, 18. septembar 2022 09:10)

    # Link komentara

  92. Србија и Шпанија су највеће кошаркашке велесиле Европе. То су чињенице.
    (Пеђа, 18. septembar 2022 09:04)

    # Link komentara

  93. Klinci su nekada pikali fudbal i igrali basket ispred zgrada. Sada ne pustaju mobilne i konzole. Crno nam se pise u svim sferama drustva.
    (Marko, 18. septembar 2022 09:04)

    # Link komentara

  94. Velesila moze biti i jeste jedna i jedina - Srbija. Mi smo izmislili kosarku i mi smo najbolji. Tacka.
    (Srbija, 18. septembar 2022 09:04)

    # Link komentara

  95. Srbija sa igrom iz grupne faze, iz onih 5 utakmica, bi obe ove ekipe iz finala dobila sa 15+ razlike. Kakva šteta što nam se "desila" Italija.
    (Stari Babajko, 18. septembar 2022 09:03)

    # Link komentara

  96. Svi naši kolektivni sportovi, pa i košarka, dokaz su da se sve dobro, a talenat posebno, mogu upropastiti lošim upravljanjem.
    Čim se politika dohvatila sporta, ode sve u propast: vaterpolo, odbojka, rukomet i fudbal, a sad i košarka.
    Nije čudo da se zemlje u kojima se ipak zna neki red u svemu, pa i u sportu, kao što su Španija, Francuska i Nemačka danas bore za medalje.
    Kod nas su Grčići u sportu odavno, Grčići postavljaju trenere, pitaju se ko će da igra, dogovaraju rezultate.Kakav uspeh može doći sa njima?
    U Jugoslaviji je postojao sistem upravljanja u sportu, u kojem su se ostvarivali planovi i ideje od opšte koristi.A danas, sve je podređeno pojedinačnim interesima.
    (Lajkovačka pruga, 18. septembar 2022 09:03)

    # Link komentara

  97. Ja bih samo da čestitam komentatoru koji voli “repsentaciju”. Prepoznat će se on.
    (nadimak, 18. septembar 2022 09:03)

    # Link komentara

  98. jeste@

    Španija je druže pored zemlje košarke, takodje i fudbala, vaterpola, rukometa, tenisa, ostale neke individualne sportove neću ni da pominjem!
    (Švrć Brajtner, 18. septembar 2022 09:02)

    # Link komentara

  99. Навијаћу за Шпанију, барем нису признали лажну државу Косово.
    (Rodni, 18. septembar 2022 09:01)

    # Link komentara

  100. Sloveniju je proslavio Djordjevic,koji je izgubio finale,koje se nikako nije smelo izgubiti.
    (Strelac, 18. septembar 2022 08:10)

    A sad ti je kriv naravno Pesic, a?
    (Grunf, 18. septembar 2022 09:00)

    # Link komentara

  101. Potpuno tačno. Dve velike zemlje sa ogromnom populacijskom bazom i pri tom finansijski jake, kada se tome doda strast prema košarci, u obe zemlje košarka je sport broj 2, uspeh ne može da izostane.
    Mi ćemo teško više da se vratimo u vrh bilo kog sporta. Mala siromašna zemlja, sa visokim stepenom korupcije u sportu, i kao što vidimo sport se polako gasi u svim granama. Nismo više jaki ni u vaterpolu, odbojci i košarci, sportovima koji su nas proslavili. Moguće je da će ponekad neko da iskoči i osvoji nešto, ali kontinuitet kvaliteta pa samim tim i uspeha nećemo više nikada imati.
    (coka, 18. septembar 2022 09:00)

    # Link komentara

  102. Naturalizovani.
    Svaka čast Špancima za ekipu od pre 10-ak godina, ova je daleko slabija i bez Brauna bi teško i grupu prošli.
    Za Francuze tek šta sve reći na tu temu.
    (bre, 18. septembar 2022 09:00)

    # Link komentara

  103. A gde je samoprozvana zemlja kosarke sa 4 srebra za 20 g, zna li se? Jel Skonokini bacio kletvu da szk nikada vise titulu ne vidi? Sta ti je prokletstvo kada nrkoga krades buahhhaahhhaahah
    (Riva, 18. septembar 2022 08:59)

    # Link komentara

  104. Gde su sada raznorazni stručnjaci koji su pljuvali i otpisivali Španiju?
    Ovo je još jedan dokaz da je košarka ekipni, timski sport, da ne igraju samo imena MVP-jevi i ostali bakrači, da ako ekipa nema hemiju, dobru strategiju trenera itd... pobeda neće doći sama od sebe.
    Mislim da će Francuska biti prvak Evrope, Španija je i ulaskom u finale napravila ogroman dzinovski uspeh s obzirom sa kojim igračima je dosla na ovo EP!
    (Švrć Brajtner, 18. septembar 2022 08:58)

    # Link komentara

  105. Spanci su sami priznali da nisu radili nista drugo, osim sto su kopirali jugoslovenski model razvoja igraca od najmladjih selekcija do A reprezentacije i prihvatili da budu strpljivi, sto im se isplatilo od 2006. godine do danas. Na zalost, mi smo upravo tu omanuli! Nase mlade kategorije su u gorem stanju nego prva reprezentacija, tako da nas u narednom periodu ceka veoma mracan period, jer smo izgubili bazu za razvoj igraca. Spanska domaca liga i nasa domaca liga su nebo i zemlja, mi dovodimo jeftine strance u poznim godinama, oni afirmisu mlade igrace. Na kraju, nemamo ni jednog mladjeg trenera. ZOC i Pesic su prevazidjeni u evropskoj kosarci, svaki njihov potez je procitan unapred.
    (hm, 18. septembar 2022 08:57)

    # Link komentara

  106. Mi smo preko 20 godina bez zlata…Moramo da prihvatimo realnost da trenutno nismo u vrhu i da naporno radimo! U medjuvremenu su zlata osvajali Slovenija, Litvanija, Grcka, Spanija, Francuska, Rusija, Argentina, USA. Takodje do polufinala su stizale ekipe poput Makedonije, Poljske, Turske…Tu bi mi mogli da se svrstamo. Dva puta smo bili u finalu za 22 godine. Premalo. Recimo da povuceMo paralelu. Za 8godona od 1995-2002 smo uzeli 5 zladnih medalja, jednu srebrnu i jednu bronzanu!!!! 8 takmicenja, samo jedno bez medalje. Pa sad vi uporedite to, sa ove 22 god.
    (Straight Outta München, 18. septembar 2022 08:54)

    # Link komentara

  107. Spanija i Francuska? Pa zar nije Srbija zemlja kosarke?

    dugogodišnji rezultati druže kažu da nije, ne da nije sila već je uskoro neće biti ni na velikim takmičenjima. Nema nas na olimpijadi, sledećem svetskom...
    (turista, 18. septembar 2022 08:53)

    # Link komentara

  108. Vratite nam Jugoslaviju.
    (IvoLolaRibar, 18. septembar 2022 08:53)

    # Link komentara

  109. Nego a kad igraju Vasa, Jokara, Luča, Kalina....?!
    (judd trump, 18. septembar 2022 08:51)

    # Link komentara

  110. Jel Lorenco iz Malage ili Kadiza?
    (Dino, 18. septembar 2022 08:50)

    # Link komentara

  111. realno
    vamos espagna
    iako bi ih više cenio bez kupljenih stranaca, njima to ne treba
    (darkwood, 18. septembar 2022 08:48)

    # Link komentara

  112. Španija od 2006te do danas 13 medalja, 5 zlata. Srbija ukupno 4 medalje - 4 srebra. Mi smo ostali u 20om veku sa tim nazivom "zemlja kosarke". Cinjenica je da je u 21om veku to Španija. Ove godine su Španci igrali finale u svih 10 kategorija (muški/ženski u16,u18, u19, u20, seniori).
    (El Maestro, 18. septembar 2022 08:47)

    # Link komentara

  113. Španija je osvojila 3 EP od zadnjih 5 EP, pre toga na košarkaškoj mapi Evrope nije ni postojala. Francuzi imaju 1EP 2013,a zanimljivo da su čak 12 puta igrali meč za bronzu na EP.
    Španci bi se pobedom učvrstili na trećem mestu po kako pišete dominaciji u Evropi, posle Sovjetske dominacije 50-ih i 60-ih, i Jugoslovenske 80-ih i 90-ih.
    Slovenija jeste anomalija i nikad nešto slično neće ponoviti, jer nema bazu kvalitetnih igrača za to.
    Što se nas tiče, ako se uskoro ne pojavi domaći trener koji će nastaviti da proizvodi domaće igrače za reprezentaciju za nas medalje ni na vidiku. Domet će nam biti eliminaciona faza EP, ako se plasiramo.
    Večeras prognoziram pobedu Španije, koji znaju da igraju na rezultat tj. imaju boljeg trenera, u odnosu na Francuze kojima akp ide ide, ako ne raspad.
    (Jupi je, 18. septembar 2022 08:47)

    # Link komentara

  114. spanija je zemlja kosarke, odma posle amera
    (jeste, 18. septembar 2022 08:42)

    # Link komentara

  115. Strelac
    Nisi realan.
    Mi smo igrali sa trećom ekipom + Bogdanović.
    Oni su realno tada bili daleko bolja ekipa, ali su se U.kakili u finalu. a i sudci su ih pogurali više od Saleta, koji je tada izvukao max iz one ekipe
    (lignjoslab, 18. septembar 2022 08:42)

    # Link komentara

  116. Ne , najveca velesila Evrope. u basketu bi bila Jugoslavija da je opstala, al to je vec neka druga prica...
    (Alex m, 18. septembar 2022 08:40)

    # Link komentara

  117. znači u periodu od 6 godina zlata su se delila između francuske x1 i španije x3 a onda je Slovenija prekinula taj niz od koliko beše, jednog Francuskog zlata?
    Pa zar mu onda Slovenci ne dođu na isti broj zlata? kako može reprezentacija koja ima samo 1 zlato u svojoj dugoj istoriji, da bude velesila, a Slovenija koja postoji 30g i ima isti broj zlata bude anomalija.
    Španci koliko god ih ne volim, ne mogu sa Francuzima u istu rečenicu. Španci su bukvalno u 21 veku 3 puta više medalja 13 medalja u odnosu na 4 francuske.
    Francuska je realno patuljak u odnosu na Špance koji su dominirali skoro 20 godina
    (lignjoslab, 18. septembar 2022 08:38)

    # Link komentara

  118. Naša košarka se uništava već više od deset godina, rekao bih sistemski i planski, kad bi postojao sistem i plan. U stvari postoji, sistem i plan jednog menadžera i jednog "gazde" kluba, koji itekako ostvaruju neke svoje ambicije. E sad, glavni problem je što se te ambicije i taj interes ne poklapaju sa interesima srpske košarke.
    (only fools and horses, 18. septembar 2022 08:35)

    # Link komentara

  119. Sto se tice Francuza i njihovog prolaska protiv Turske i Italije sve smo videli. Nista nije zavisilo od njih. Turska i Italija su u zadnjem minutu su izvrsili HARAKIRI.
    (Slobo, 18. septembar 2022 08:34)

    # Link komentara

  120. @Slave

    Ne mogu u potpunosti da se slozim.

    Mi smo pod sankcijama izgubili 3 velika takmicenja na vrhuncu generacije Divca, Paspalja, Đorđevića, Savića, Danilovića. To su bar još 3 medalje. 99-ta uzesmo samo bronzu jer smo izgoreli od želje da uzmemo zlato odmah nakon Nato Agresije. Jedini kiks bio Sidnej usred velike krize u zemlji i napetosti uoči Petog oktobra. Sve druge košarkaške zemlje sve to vreme normalno se takmiče. Dakle, za mene, oni su druga najbolja evropska ekipa ikada. Prva je Jugo drim tim, 1988-1991. I onda tek Španci sa Gasolovima, Navarom itd.
    (Outsider pravi, 18. septembar 2022 08:34)

    # Link komentara

  121. Spanija i Francuska? Pa zar nije Srbija zemlja kosarke?
    (Zivojin, 18. septembar 2022 08:33)

    # Link komentara

  122. Dobija Francuska večeras.
    (Bik Koji Sedi, 18. septembar 2022 08:32)

    # Link komentara

  123. Obe ekipe imaju trenera dugi niz godina.
    (Marko, 18. septembar 2022 08:29)

    # Link komentara

  124. tacno ni za koga ne navijam u finalu, mozda ipak za spance zbog skariola I brauna, mada mi je I Furnije ok. navijao sam za nemce zbog publike ali onaj Sreder mi toliko ide na zivce da je dobro sto su ispali
    (milan, 18. septembar 2022 08:27)

    # Link komentara

  125. Tačno.
    Kontinuitet osvajanja ali i kontinuirani rad - dva najorganizovanija sistema u Evropi.
    Takodje treneri - dugo su sa svojim selekcijama.Ozbiljni,kvalitetni.Različiti više po načinu vodjenja ekioe jer je Skariolo temperamentiniji,aktivniji dok Kole ponekad deluje odsutno. Ali zajednicka crta im je sto sa stručnim stabovima dobro pripremaju utakmice i stvarno vode računa o svakoj sitnici. Specijali,minijature (Skariolo).
    Takodje,mozemo primetiti da su u finalu ekipe koje nisu zaboravile da je kosarka timski sport i koje ni jednog trenutka nisu dozvolile da jedan igrač proguta tim ,niti su svoju javnost usmeravale ka ultra-giga- mega starovima.
    Raznovrsnost u igri.
    Nisu podlegli tredu (prangijanje za tri do besvesti) vec im je odbrana bitnija.
    Izgleda da su i podizanje forme radili onako kako to rade iskusne ekipe na turnirima - tempiranje za finale.
    Toga fmo se nagledali - ekipa krece traljavo kroz grupnu fazu,provuce se kroz osminu i četvrtinu finala i ako ih do tada neko ne uhvati u raskoraku u finale stiže jdka kao crna zemlja i napucana samopouzdanjem.
    Zasluženo su tu gde jesu.

    Ko god da pobedi bice ovo triumf evropske kosarke protiv imitacije NBA.
    Triumf kolektivne košarke u kojoj ima mesta da pojedinac zasija ali se ne igra za njega i njegov ego nego za pobedu tima.

    Navijam za Francuze.
    Kad god Srbija ne igra.
    (Komša, 18. septembar 2022 08:25)

    # Link komentara

  126. Ja sam uvek tvrdio da porazi od Belgije, Finske i ostalih "nekošarkaških" nacija nisu proizvod neigranja "ključnih igrača" u našoj selekciji, već da je razlog toj blamaži odsustvo kvalitetnih igrača. Mi nemamo više dobre i talentovane košarkaše, mi imamo neki prosek koji gleda Moku, Kiću i Praju kako su nekada igrali i pune svoj ego da su najbolji. Filosofija naših trenera i trenerska škola su nam zastareli, igramo predvidljivo i sporo, nemamo lek za "niske postave" (dva puta Italija, jednom Argentina), ne umemo da izgradimo akciju u reketu....Ne vidim svetlu budućnost košarke.
    (Stingray, 18. septembar 2022 08:24)

    # Link komentara

  127. Na ovom snimku kad ajde igrao Pau Gasol se vidi i neka košarka , timska igra..dodavanja..ulazi ...dok ćemo sada da gledamo ispucavanja sa 10 metra po jedno 30 puta na obe strane :)) Pa koga krene taj osvaja.
    (Šalabajzer, 18. septembar 2022 08:23)

    # Link komentara

  128. Amerikanizacija Eurobasketa je pravi epitet za ovaj turnir. Brate, upropastiše igru sa PREKOMERNIM šutiranjem trojki. Jeste - Sale ih je dao valjda 7 komaTa litvancima u finalu '95., ali i to je bila anomalija. Mada, kada jedan tada priznati majstor igre potegne toliko puta van linije 6,25m, onda se to može smatrati taktikom. A sada svi šutiraju čim se odbrana postavi. U fazonu "e ne znam šta ću, aj šutnuću trojku pa šta bude". Uopšte se ne razmišlja. Samo praznoglavi run&gun. I onda se dese razne Letonije, Poljske i ostali koji zalutaju i bespotrebno ostvare dobar rezultat. To nije košarka. To je neki drugi, neki "brži" sport. Taj me ne interesuje i biće mučno za nas jer se teško prilagođavamo sveCkim trendovima. Inače, ZAKONOM bih zabranio da čistokrvni stranci igraju za druge repsentacije. To je kap koja preliva čašu. Jedan Skariolo drži tajm aut na engleskom... Daleko bilo. Zamislite Karija ili Žoca, ili Đurovića da u repsentaciji drže tajm aut na engleskom...
    (Ime, 18. septembar 2022 08:23)

    # Link komentara

  129. Litijasi docekali svojih 5 min da za Spance igra naturalizovani igrac pa da nas ubede u komentarima da Spanija nije 2 decenije najbolja ekipa posle Usa. Hahaha
    (Vojvodjanin, 18. septembar 2022 08:16)

    # Link komentara

  130. Tačno
    (Djordje, 18. septembar 2022 08:13)

    # Link komentara

  131. Ni blizu...
    (Rđa, 18. septembar 2022 08:12)

    # Link komentara

  132. Sloveniju je proslavio Djordjevic,koji je izgubio finale,koje se nikako nije smelo izgubiti.
    (Strelac, 18. septembar 2022 08:10)

    # Link komentara

  133. Naravno da jesu. Ljudi, Spanija, alo. Pa mi smo toliko nerealni da cemo mi i dan danas tvrditi da su Rebraca, Djordjevic i Danilovic bolji od Gasola, Navara i Fernandeza. Kako su ovi Spanci uz Ljulja, Marka, Rejesa, Garbahosu igrali celu deceniju na visokom nivou niko nije. Osvajali za reprezentaciju, bili blizu drim timu, koliko puta bili mec vineri u klubovima. Najjaca Euro ekipa ikada. Lako je bilo Jugodlaviji dominirati pre 35 godina, to je bio drugi sport tada. Ali ni nasa ekipa 98 i 2002 ne moze u isti kos sa onom spanskom generacijom.
    (Slave, 18. septembar 2022 08:10)

    # Link komentara

  134. Finale je takvo da ja ne navijam ni za koga
    (Protiv sistema, 18. septembar 2022 08:08)

    # Link komentara