Jagodina - Sport - B92 Lokal

Palma: Najviša priznanja Grada Jagodine za ŽORK "Jagodina"

Povodom trećeg uzastopnog osvajanja Superkupa Srbije predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma priredio je prijem za Ženski rukometni klub Jagodina.

Izvor: B92.net Jagodina
Podeli
Foto: Skupština Grada Jagodina
Foto: Skupština Grada Jagodina

"Postigli ste izuzetno visok rezultat imajući u vidu da je ekipa ove godine gotovo potpuno nova u odnosu na prošlu sezonu. Ženski rukometni klub Jagodina zaslužuje najviša priznanja grada Jagodine, a to je Plaketa povodom Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu 17. oktobra i ove godine tri plakete koje prati i novčani iznos od po 50 000 dinara pripašće predsedniku ŽORK Jagodina Aleksandru Miladinoviću, klubu kao kolektivu i treća igračici koju odredi klub", rekao je Marković.

Kako je dodao, Grad Jagodina obezbedio je i novčane nagrade za sve koji su osvojili Superkup Srbije.

"Ja imam i predlog za Rukometni savez Srbije, a to je da Dragan Markov trener ŽORK Jagodina bude i selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, jer da bi neko postao selektor mora da ima uspehe, a Markov poslednjih godina ima ubedljivo najveće uspehe u Srbiji. Izbor selektora mora biti sposobnost, a ne podobnost. Ženski rukometni klub Jagodina je najbolji sportski klub u kolektivnim sportovima u istoriji Jagodine", rekao je Marković.

On je istakao da će Grad Jagodina nastaviti da izdvaja sredstva za sport kao i do sada i da je sport jedan od prioriteta posle privrede i otvaranja novih radnih mesta.

Predsednik ŽORK Jagodina Aleksandar Miladinović izjavio je da je za 15 godina koliko je na čelu kluba ŽORK Jagodina osvojio 12 trofeja.

"Mi smo zahvalni jagodinskoj lokalnoj samoupravi bez koje uspeha ne bi bilo, jer nam je obezbedila sve uslove za rad. I drago mi je da ponovo krećemo u novo prvenstvo Srbije upravo iz ove prostorije Skupštine grada Jagodine sa prijema povodom još jednog uspeha", rekao je Miladinović.

Trener Dragan Markov takođe se zahvalio na velikoj podršci grada ženskom rukometnom klubu, koji je, kako je rekao, ponovo opravdao poverenje.

"Za dalje ne obećavamo ništa, osim da ćemo na svakoj utakmici dati maksimum kao i do sada i tako se odužujemo gradu Jagodini", kazao je Markov.

Gradu Jagodini zahvalili su se i kapitenka Aneta Adžić, zatim najbolja igračica Superkupa Marija Kojčić, pojačanje Jagodine iz Beograda, kao i rukometašica Jagodine iz Mađarske Petra Manda Hlogik, koja je rekla da je znala da je došla u grad sporta i gde postoje vrhunski uslovi. Zahvalila se i Katarina Bojičić.

Prijemu su prisustvovali i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

Rukometašice Jagodine u narednom periodu očekuje borba na tri fronta, a to je evropski Čelendž kup, Prvenstvo i Kup Srbije.

U finalu Superkupa Srbije Jagodina je pobedila Železničar iz Inđije, aktuelnog prvaka Srbije sa 36:28 i to je treći uzastopni Superkup koji osvaja Jagodina, koja je najuspešnija u Srbiji u ženskom rukometu poslednje četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.